Bilanţul deceselor, urma unei erupţii de luna trecută a vulcanului White Island din Noua Zeelandă a crescut joi la 20 de morţi,

0

Bilanţul în urma unei erupţii de luna trecută a vulcanului White Island din Noua Zeelandă a crescut joi la 20 de morţi, după ce două persoane care au fost date dispărute au fost declarate oficial decedate, informează Reuters.

Hayden Marshall-Inman din Noua Zeelandă şi Winona Langford din Australia sunt cele două persoane care au fost date dispărute după erupţia vulcanică şi au fost declarate decedate, a indicat poliţia.

”Medicul legist şef a hotărât că atât Winona cât şi Hayden au murit pe White Island”, a declarat comisarul adjunct de poliţie John Tims.

Dintre cele 20 de persoane declarate decedate, 18 au murit în Noua Zeelandă şi două în spitale din din Australia.

Unii dintre supravieţuitorii grupului de 47 de persoane, majoritatea turişti, aflaţi în apropierea vulcanului la momentul erupţiei, la data de 9 decembrie anul trecut, sunt în continuare trataţi în spitale din ambele ţări după ce au suferit arsuri.

Autorităţile anchetează motivele pentru care agenţiile de voiaj au fost autorizate să ducă turişti pe Whakaari, cunoscută şi ca White Island, după ce nivelul de alertă al vulcanului fusese crescut cu câteva zile mai devreme. Potrivit premierului neozeelandez Jacinda Ardern, această anchetă ar putea dura până la un an.

Sursa: News24.ro.

Citește și