Care sunt beneficiile uleiului de jojoba

0

Uleiul de jojoba este produs din semințele de jojoba, plantă ce crește în mod obișnuit în Arizona, California și Mexic. Uleiul de jojoba este în prezent cel mai folosit ulei grație funcționalității sale asupra pielii umane.

Iată câteva dintre principalele întrebuințări ale uleiului de jojoba:

1. Hidratează profund

Unele dintre cele mai apreciate beneficii pe care acest ulei le are pentru piele sunt proprietățile hidratante, în special grație faptului că nu diferă foarte mult de sebumul natural pe care îl produce pielea. Din acest motiv, uleiul oferă o hidratare ce nu îți încarcă pielea și de asemenea, ajută la completarea beneficiilor substanțelor pe care acestea le secretă.

2. Are proprietăți antibacteriene

Uleiul de jojoba este un antibacterian, antiviral și antifungic natural și eficient, motiv pentru care este nemaipomenit pentru îngrijirea oricărui tip de piele.

3. Are proprietăți antioxidante

Uleiul de jojoba conține vitamina E, un antioxidant natural renumit. Grație acesteia, în momentul în care este aplicat pe piele, înlătură factorii dăunători regăsiți în mediul extern. De asemenea, pielea ta capătă un aspect mult mai sănătos deoarece, uleiul de jojoba previne oxidarea substanțelor cum ar fi sebumul, înlăturând riscul apariției porilor dilatați dar și a coșurilor.

4. Aduce la normal secreția de sebum și nu acoperă porii

Deoarece uleiul de jojoba seamănă cu sebumul secretat de pielea umană, atunci când îl aplici pe ten, pielea are impresia că deja a secretat sebum, prevenind astfel apariția excesului. Dacă ți se pare suprinzător, ei bine află că uleiul de jojoba este nemaipomenit pentru tenul gras!

5. Facilitează vindecarea rănilor

Beneficiile uleiului de jojoba nu se termină aici. Studiile demonstrează faptul că acesta formează un strat protector pe pielea afectată, facilitând repararea celulelor rănite.

6. Are proprietăți anti-inflamatorii

Și este utilizat de multă vreme pentru ca calma pielea uscată sau sensibilă, dar și mâncărimile. Din ce motiv? Deoarece o hidratează în profunzime cu substanțe nutritive ce calmează pe loc pielea.

7. Calmează pielea ce a suferit arsuri solare

Proprietățile calmante ajută la scăderea efectului arsurilor pe care expunerea la soare le-a provocat. De asemenea, vitamina E absoarbe razele UVB și formează un strat protector împotriva acestora.

8. Estompează ridurile

Studiile demonstrează faptul că uleiul de jojoba face pielea mai netedă pe termen lung, având proprietăți hidratante care nivelează tenul.

9. Ajută la reducerea cicatricilor

Grație conținutului său de vitamina E, așa cum ajută la vindecarea rănilor, uleiul de jojoba are proprietăți reparatoare și pentru cicatricile de pe piele.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și