Care sunt electrocasnicele de care ai nevoie pentru o bucătărie perfect echipată?

0

Vrei să renovezi bucătăria sau să amenajezi bucătăria de la casa nouă? În acest caz, cu siguranță că ești în căutare de cele mai bune electrocasnice care să îți echipeze bucătăria și care să te ajute să prepari cele mai delicioase rețete.

Alege electrocasnicele pentru bucătărie.

Într-o bucătărie perfect echipată, electrocasnicele se referă în principal la frigider, la cuptor, la plite sau aragaze, microunde, mașina de spălat vase sau la hote. Înainte de a alege, cel mai bine ar fi să ții cont de nevoi și de modul de viață.

Dacă stai singur într-un apartament sau dacă bucătăria nu ocupă un loc important în viața ta, nu vei alege aceleași electrocasnice ca și în cazul în care bucătăria este locul preferat de la tine din casă. Pentru a alege aparatele electrocasnice clasice sau încorporabile, va trebui să ții cont de mai multe criterii- performanță, calitate, design, dar și clasă energetică.

Care sunt însă aparatele de care ai neapărat nevoie în bucătărie?

Aragazul. Alegerea unui nou aragaz este o decizie importantă. Trebuie să se potrivească decorului și să răspundă în același timp nevoilor tale pe plan funcțional.

Pentru a alege cel mai bun model de aragaz va trebui să determini care este modul de gătire epe care vrei să îl privilegiezi sau îl preferi. Preferi o suprafață de gătire mai netedă, la fel ca și la modelele electrice sau pe inducție sau cele mai greoaie cu grile din fontă, care se regăsesc la modelele pe gaz?

Aragazul electric este cel mai abordabil și cel mai familiar, dacă nu prea te descurci în bucătărie. Gazul permite o preparare a mâncării extrem de precisă, fără să vorbim despre aspectul profesional. Gătirea pe inducție este cea mai sigură, cea mai eficientă și cea mai puternică. Un alt lucru important- performanța în raport cu aparența. Va trebui deci să faci unele cercetări pentru a determina ce stil sau model ți se potrivește cel mai bine.

Plita. Plita încorportabilă este un element esențial din bucătărie.  Poate să fie pe inducție, pe gaz, vitroceramică sau chiar mixtă. Fiecare plită are avantajele și inconvenientele sale în termeni de consum energetic, funcționalitate și preț.

Plita pe gaz este simplu de pornit și de utilizat și permite un control vizual al puterii focului și gătirii mâncării. Este foarte abordabilă în ceea ce privește prețul, dar performantă și sigură.

Plita electrică este și ea robustă, sigură și foarte ușor de utilizat. Este perfectă pentru un buget mai mic sau pentru o primă instalare.

Plita pe inducție. Prezintă performanțe și facilități de utilizare fără pereche. Este precisă și rapidă și permite reglarea temperaturii aproape imediat.

Cuptorul. Cuptorul încastrabil este cel care te va ajuta să te bucuri de cea mai funcțională bucătărie. Cuptoarele clasice ocupă prea mult loc și cel mai adesea este nevoie să optimizezi spațiul de care dispui. Un cuptor încastrabil nu ocupă mult loc, este aproape invizibil, se potrivește prefect decorului din bucătărie și este cel mai practic.

De asemenea, un astfel de cuptor încastrabil este foarte ușor de întreținut deoarece își menține exteriorul curat și este mult mai discret. Alegând deci un astfel de cuptor vei reduce astfel timpul și energia dedicate întreținerii sale.

Dar, un cuptor încastrabil îți permite și să faci economii deoarece este mai mic deci mai ieftin față de unul clasic. Cosumă de asemenea și mai puțină electricitate. Totul depinde de modelul ales, dar în general, investiția de la început poate să fie amortizată prin reducere facturii energetice. Economic, funcțional, ușor de întreținut, avantajele unui cuptor încastrabil sunt deci numeroase.

Citește și