Cărți în engleză pentru copii: ghidul părinților moderni

0

Explorarea lumii cărților în engleză pentru preșcolari reprezintă un pas fundamental în cunoașterea și îndrăgirea limbii engleze. Aceste cărți, special create pentru a fi potrivite vârstei și nivelului de înțelegere al copiilor, sunt adesea pline de ilustrații viu colorate, rime memorabile și povești care îi țin pe cei mici captivați. Alegerea cărților potrivite pentru preșcolari poate reprezenta diferența dintre o experiență de lectură plăcută și una frustrantă. Prin urmare, să aruncăm o privire asupra unor cărți populare și recomandate pentru această categorie de vârstă.

Într-o eră globalizată, competențele lingvistice sunt mai valoroase ca niciodată. Engleza, fiind una dintre cele mai vorbite limbi la nivel mondial, este deseori în centrul atenției părinților conștienți de importanța acesteia pentru viitorul copiilor lor. Acest ghid se va axa pe rolul cărților în engleză și al cărților pentru copii în dezvoltarea lingvistică și cognitivă a micuților.

 

De ce este importantă lectura cărților în limba engleza?

Lectura cărților în engleză poate oferi numeroase beneficii, indiferent de vârsta cititorului:

 • Dezvoltarea vocabularului: Cu cât ne expunem mai mult la o limbă, cu atât învățăm mai multe cuvinte și expresii. Aceasta este o modalitate naturală de a învăța o limbă străină.
 • Îmbunătățirea pronunției: Ascultând și citind în engleză, copiii își pot îmbunătăți accentul și pronunția.
 • Cultură și cunoaștere generală: La anticariatul Bookoteca găsești cărți în engleză care îți oferă ție și micuților tăi o perspectivă asupra culturii și istoriei anglo-saxone, fapt ce ar contribui la dezvoltarea noțiunilor de cultură generală.

 

Beneficiile cărților pentru copii în limba engleză:

Pentru părinții care își doresc ca micuții lor să învețe engleza, cărțile pentru copii în această limbă sunt instrumente ideale. Printre cele mai importante beneficii ale cărților pentru copii în limba engleză, se numără:

 • Stimularea creativității: Poveștile captivante și ilustrațiile colorate pot stimula imaginația copiilor.
 • Dezvoltarea empatiei: Cărțile pentru copii au adesea personaje cu care copiii se pot identifica, învățând astfel despre empatie și relații interumane.
 • Valori și lecții de viață: Multe povești pentru copii transmit valori importante, precum prietenia, curajul sau importanța perseverenței.

 

 • Dezvoltarea intelectuală: Majoritatea cărților pentru copii sunt scrise într-un limbaj simplu, ușor de înțeles, iar lectura acestora va contribui la dezvoltarea intelectuală a micuților tăi.
 • Diversitate culturală: Copiii pot învăța nu doar limba, ci și despre tradițiile și obiceiurile din țările anglofone.
 • Interactivitate: Multe cărți în engleză pentru copii vin cu activități interactive sau cu CD-uri audio, oferindu-le copiilor o experiență educativă completă.

Recomandări de cărți în engleză pentru copii

Există o multitudine de opțiuni disponibile pe piață. În funcție de vârstă, este recomandat să alegi cărți pentru copii care se află în sfera pasiunilor acestora și care, totoadată, vor contribui la  dezvoltoarea armonioasă a celor mici. Iată câteva recomandări:

 1. Seria Harry Potter de J.K. Rowling: Perfectă pentru copiii mai mari, această serie este nu doar captivantă, dar și educativă din punct de vedere lingvistic.
 2. The Very Hungry Caterpillar de Eric Carle: Pentru cei mai mici, această carte oferă un vocabular simplu și ilustrații atrăgătoare.
 3. Matilda de Roald Dahl: O poveste despre puterea cărților și a cunoașterii, potrivită pentru copiii de toate vârstele.

 

Sfaturi pentru Părinți

 • Citiți în familie: Dedicați zilnic un timp anume pentru a citi împreună cu copilul. Aceasta va deveni o activitate pe care amândoi o veți aștepta cu nerăbdare.
 • Diversificați colecția: Asigurați-vă că aveți cărți pentru copii potrivite pentru toate vârstele și interesele copilului. Online, pe site-ul anticariatului Bookoteca vei găsi o mulțime de titluri la prețuri foarte bune din care să alegi cărțile care să îmbogățească mintea și biblioteca micuților tăi.
 • Comandați cărțile în engleză împreună: implicarea celor mici în alegerea titlurilor pe care să le citiți îi va face pe aceștia să fie mai deschiși lecturii.

Cărțile în engleză și cărțile pentru copii sunt instrumente valoroase în dezvoltarea cognitivă și emoțională. Combinate, acestea oferă o metodă eficientă și distractivă de a învăța engleza, îmbogățind în același timp imaginația și cunoștințele micuților. Așadar, dragi părinți, investiți în cărți și oferiți-le copiilor dvs. cheia către un viitor strălucit.

Citește și