Ce joburi poți avea în domeniul construcțiilor

0

Unul din domeniile care se dezvoltă foarte mult în această perioadă este cel al construcțiilor. De aceea are și o diversitate de joburi la care poți aplica de îndată. Descoperă în articolul de mai jos care sunt aceste joburi și cum poți obține unul care să te satisfacă.

 

Arhitect

Un arhitect se ocupă de crearea de planuri de construcții pentru realizarea clădirilor. Arhitectul este omul de legătură dintre beneficiar, constructor, ofertanții de tehnologii și materiale și diverși specialiști care sunt implicați în realizarea unei construcții. Un arhitect nu este cel care știe doar să schițeze planurile unei clădiri. Este cel care are viziunea și disciplina necesară pentru a găsi soluția optimă fiecărei probleme. Astfel fiecare proiect poate fi adus în stadiul dorit.

 

Inginer constructor

Inginerul constructor are unul dintre cele mai importante roluri din domeniu, pentru că el este cel care gestionează activitatea de construcții, urmărește stadiul lucrărilor și supraveghează echipa aflată în subordinea lui. Ca inginer constructor, vei planifica și monitoriza cu mare atenție execuția lucrărilor de construcție, astfel încât să se respecte planul de construcție, să se țină cont de termenele stabilite pentru diferite stadii ale proiectului și să fie bine gestionate resursele, utilajele și echipamentele folosite.

 

Manager de șantier

Un manager de șantier este un bun lider al șantierului, care se ocupă de gestionarea tuturor lucrătorilor de pe un șantier. Acesta studiază proiectul de autorizare a construcției, prevederile certificatului de urbanism și autorizațiile de construire, întocmește graficul de execuție detaliat, documentația tehnico-economică, face selecția de subcontractanţi ai societății pentru execuția proiectului.

 

Zidar

La rândul lor, zidarii sunt la mare căutare în domeniul construcțiilor, aceștia având rolul de a contribui la ridicarea clădirilor din cărămidă, piatră, BCA (beton celular autoclavizat) sau alte materiale. Practic, aceștia fac lucrările de zidărie și tencuială, pentru ca imobilele și compartimentele lor să capete forma din planul de construcție.

 

Agent de vânzări construcții

Un job foarte important în domeniul construcțiilor este cel de agent vânzări. Un agent de vânzări întocmește rapoarte de vânzări din domeniul construcțiilor. Acesta negociază cu subcontractanții în limitele de competență stabilite de directorul general sau de directorul de proiecte și încheie contracte cu firme de construcții pentru executarea lucrărilor.

Citește și