Cele mai potrivite sporturi pentru eliminarea stresului și anxietății

0

Mișcarea este mai mult ca sigur foarte importantă pentru sănătatea noastră fizică. Foarte multe studii au demonstrat faptul că exercițiile fizice realizate în mod regulat pot să reducă tensiunea arterială, dar și riscul de dezvoltare a unor afecțiuni cum ar fi: obezitatea, diabetul sau afecțiunile intestinale inflamatorii. Dar nu trebuie lăsate deoparte și efectele benefice asupra stării noastre emoționale. Sportul reduce stresul, anxietatea și stările depresive, iar de asemenea poate să îmbunătățească calitatea somnului.

Diverse studii au demonstrat faptul că, exercițiile fizice practicate cât mai des, de preferat de cel puțin 3 ori pe săptămână, pot să reducă cu până la 30% riscul de depresie.

1. Boxul

Nu trebuie să deții un sac de box profesional acasă. Poți să improvizezi unul, umplând un sac dintr-un material care să reziste, cu mai multe pungi cu rumeguș, pe care le poți găsi în magazine pentru animale. Agață sacul de un cârlig de oțel fixat în tavan cu șuruburi.

Boxul este nemaipomenit pentru a elimina stresul dar și nervii acumulați, deoarece facilitează producția de endorfine, însă reprezintă și o modalitate minunată de a scăpa de tensiune fără să îți verși nervii pe nimeni.

2. Yoga

Unul dintre cele mai multe motive pentru care yoga este o modalitate minunată de a face mișcare este faptul că se folosește atât de corp cât și de minte, acționând în două direcții: cel fizic și cel spiritual.

Yoga este eficientă pentru a-ți păstra echilibrul mental și optimismul neatinse, dar te ajută să și ai un corp de invidiat fără să depui prea mult efort.

3. Joggingul sau mersul pe jos

Mersul pe jos este genul de mișcare pentru care nu vei avea nevoie de un echipament special și funcționează atât de bine și este atât de plăcut, mai ales în zilele însorite de primăvară.

Fă o pauză de la activitățile de zi cu zi pentru a te putea bucura de o plimbare în jurul blocului, în parc, sau poți face dacă vrei o sesiune de jogging.

Mișcarea în aer liber este foarte benefică și eficientă pentru echilibrul emoțional.

4. Pilates

Această modalitate de mișcare este îndrăgită în special pentru efectele benefice pe care le are asupra musculaturii spatelui, dar poate recomandată și pentru îmbunătățirea stării mentale.

Pilatesul reprezintă o tehnică de mișcare are puterea de a induce starea de relaxare și înlătură stresul de zi cu zi, iar de asemenea, poate să amelioreze durerile de spate ce pot fi cauzate de statul la birou pentru timp îndelungat.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și