Compania care administrează Insula Mare, a donat aparatul de testare COVID-19

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat luni că laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde se află aparatul de testare COVID-19 donat de compania care administrează Insula Mare, a fost acreditat, ceea ce înseamnă că, de acum, se pot face teste pentru COVID-19 şi la Brăila.

„Acum se pot face teste pentru COVID-19 şi la Brăila. Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a fost acreditat. Investiţia făcută de Consiliul Judeţean Brăila a fost întregită de firma Agricost by Al Dahra, care a donat aparatul PCR Real Time pentru testarea COVID-19. Personalul medical este pregătit. Mulţumim Agricost by Al Dahra pentru implicarea în lupta cu noul coronavirus”, a scris Chiriac pe contul său de socializare.

Potrivit informaţiilor furnizate de Consiliul Judeţean Brăila, aparatul a venit dotat cu 1.700 de teste, iar capacitatea lui de testare este de 48 de teste pe zi.

„Brăilenii care au simptomatologie ce suspectează o infecţie cu noul tip de coronavirus pot veni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru testare. De astăzi, spitalul are acreditat laboratorul nou în care se pot face analize RT-PCR. Nu se fac analize contra-cost, ci doar pentru cei care au simptome şi care au recomandare de la medicul curant”, a scris managerul Spitalului Judeţean, Delia Râşnoveanu, pe contul său de socializare.

La nivelul judeţului Brăila au fost efectuate până la intrarea în funcţiune a acestui aparat, aproximativ 1.700 de teste pentru depistarea COVID-19, probele fiind trimise spre analiză la Bucureşti.

Sursa: News24.ro.

Citește și