Cum ai grijă de imaginea ta ?

0

Aspectul nostru general dar mai ales fața și dinții, contribuie în mod deosebit la prima impresie pe care și-o fac alții despre noi, mai ales persoanele necunoscute.

Dinții și gingiile sănătoase nu numai că vă permit să mâncați sănătos dar, o sănătate orală bună vă poate îmbunătății substanțial și sănătatea psihică.

Există o multitudine de probleme ce pot afecta sănătatea dumneavoastră orală și/sau pielea feței mai ales, dar o bună îngrijire ar trebui să vă ferească de probleme și să vă mențină pielea și dinții puternici împotriva factorilor care contribuie la deteriorarea lor, sau împotriva vârstei, pe măsură ce îmbătrâniți.

Majoritatea dintre noi, știm deja că trebuie foarte multă hidratare dacă vrem o piele sănătoasă, strălucitoare și mereu tânără. Pe lângă hidratarea normală a întregului organism, pentru pielea feței, este 100% nevoie și de o crema hidratantă de zi și de noapte pentru a o menține mereu sănătoasă pentru că, pielea feței este cea mai des încercată de temperatură, în mod direct de razele de soare, este mereu expusă la praf și la bacterii, etc.

Rolul unei creme hidratante este în mod clar, acela de a adăuga hidratare unei pieli uscate și pentru a o ajuta să nu se usuce din nou dar și pentru a menține aspectul tânăr. Nu este niciodată devreme pentru a începe să folosiți cremă hidratantă mai ales daca tenul dumneavoastră o cere dar și ca o prevenție împotriva viitoarelor riduri de expresie sau de vârstă. În plus, nu numai ca ea contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire, dar, de fiecare dată când folosim crema hidratantă, primim parcă o doză unică de prospețime, o senzație de fermitate și de relaxare. Curățarea și hidratarea zilnică a pielii, combate frecvent acneea sau alte erupții care se produc datorită înfundării porilor și o calmează.

Hidratarea pielii feței este un proces simplu care in mod cert, nu trebuie să lipsească din viața nimănui.

Cum?

  • După duș sau după ce ți-ai spălat foarte bine fața, șterge-o bine înainte de a aplica crema hidratantă. Alege o cremă potrivită tipului tău de ten și, ține cont că specialiștii ne recomandă crema hidratantă de corp cu glicerină și vitamina E, și cremele hidratante cu protecție solară ridicată, pentru pielea feței.
  • Pasul 2 este să aplici ușor crema hidratantă ușor, folosind mișcări ascendente și să nu trageți sau să apăsați niciodată pielea.
  • În cazul în care doriți să aplicați și machiaj, este obligatoriu să aplicați crema hidratantă înainte de aplicarea fondului de ten.

Așadar, crema hidratantă este o necesitate obligatorie pentru a hidrata și a reînnoi pielea la fel cum este și participarea regulată la toate controalele stomatologice, esențiale pentru sănătatea orală și nu numai. Deși credem că îngrijirea constantă a gurii este esențială doar pentru menținerea gingiilor, a dinților și implicit a zâmbetului superb, aceasta este foarte strâns legată și de bunăstarea noastră fizică sau psihică.

În unele locuri, cum este și acest cabinet stomatologic din Sibiu,  termenul original de ”stomatologie” pentru acest domeniu este păstrat, în timp ce în alte locuri a fost înlocuit cu termenul de ”medicină orală”  dar, indiferent cum se numește cabinetul sau clinica, lucrul cert este că o să aveți parte de specialiști și de de o gamă largă de servicii stomatologice profesioniste, cel puțin în cazul cabinetului stomatologic din Sibiu. Printre serviciile cabinetului stomatologic Totaldent, regăsim implantul dentar, tratamente de canal la microscop, aparate dentare, chirurgie dento-alveolară  sau orală, tratamente cu laser, proteică dentară, albire dentară, radiologie digitală, estetică dentară, stomatologie generală – odontologie, tratamente cu plasmă, proteze pe implant, chirurgie cu laser, profilaxie dentară, și servicii de depistare cancer oral.

În concluzie, trebuie doar să ne dorim să avem grijă de imaginea noastră și să luăm inițiativă în acest sens pentru că, de restul se ocupă cabinetele stomatologice și magazinele cu dermato-cosmetice, ele având grijă să ne ofere serviciile și  produsele necesare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata