Cum pregatesti casa pentru vara

0

Primavara este cel mai prietenos anotimp dintre toate si ne ajuta sa punem la punct cele mai apasatoare probleme de care sufera locuinta noastra inainte ca zilele toride de vara sa isi faca aparitia.

Primavara nu este nici ingrozitor de cald si nici frig, asa ca este anotimpul perfect pentru a va inspecta intreaga locuinta si pentru a remedia acele probleme care va dau dureri de cap.

Iata cum va puteti pregati locuinta pentru provocarile zilelor de vara:

Inspectati podul

Asta inseamna sa cautati semne care ar putea indica faptul ca exista colonii de insecte, in special furnici. De asemenea, incercati sa depistati daca exista mucegai. In pod, mucegaiul ia forma unor pete gri sau negre. O izolatie termica adecvata si montajul de sisteme de incalzire vor descuraja dezvoltarea mucegaiului in pod, asa ca luati masuri inca din timpul primaverii pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului in lunile mai calde si mai umede care urmeaza.

Verificati subsolul

La randul sau, subsolul este predispus la umiditate si insecte, asa ca inspectarea subsolului ar trebui sa faca parte din rutina de intretinere sezoniera a casei. Umezeala in subsol sugereaza ca nivelul de umiditate este mai mare decat ar trebui, ca ventilatia este inadecvata si ca este necesar amplasarea unui dezumidificator. Sau poate aveti nevoie de izolatie termica la subsol in pardoseala. Verificati baza peretilor, deoarece crapaturile incep de jos in sus, nu de sus in jos. Asigurati-va ca utilizati o lanterna pentru a verifica peretii si pentru a depista eventualele infiltratii de apa. Primavara este un anotimp prielnic pentru a remedia toate aceste probleme si, de asemenea, pentru a inlocui sau pentru a imbunatati izolatiile folosind materiale izolatie.

Examinati conductele

Atunci cand examinati conductele, verificati sa nu existe scurgeri la robinete, conducte infundate si nici tevi transpirate. Verificati sub chiuveta din bucatarie si din baie pentru a va asigura ca toate conexiunile dintre tevi si furtunuri sunt etansate corespunzator si cautati orice urma de umezeala in jurul masinii de spalat vase care ar putea semnala o problema existenta sau potentiala. Acelasi lucru este valabil si pentru masina de spalat rufe, pentru uscator si pentru boiler, care pot prezenta semne de coroziune sau scurgeri.

Verificati si curatati aparatul de aer conditionat

In timpul verii, curatati sau inlocuiti filtrele de aer in fiecare luna si chiar si mai des daca filtrul pare excesiv de infundat cu praf si resturi. Un filtru curat imbunatateste semnificativ eficienta unui aparat de aer conditionat, scazand consumul de energie cu 5 pana la 15%. Aparatele de aer conditionat de camera au un filtru montat pe grila frontala, in timp ce mini-spliturile fara conducte sunt prevazute cu un filtru reutilizabil intr-un panou detasabil. Consultati manualul de utilizare pentru instructiuni exacte despre schimbarea filtrului de aer. In timpul primaverii, curatati bobinele aparatului de aer conditionat. Bateriile exterioare ale condensatorului si evaporatorului se pot infunda cu murdarie, ceea ce blocheaza fluxul de aer si reduce capacitatea aparatului de a gestiona eficient caldura. Pentru a preveni infundarea bobinelor, nu montati aparatul langa orificiile de ventilatie si indepartati in mod regulat frunzele cazute, iarba taiata si alte resturi din exterior. Toaletati arbustii si plantele pentru a asigura un spatiu de cel putin 80 de cm de jur-imprejurul condensatorului, ceea ce va permite un flux adecvat de aer. Intretinerea corecta a sistemului de aer conditionat va maximiza eficienta sa, functionalitatea si durata de viata efectiva a acestuia. Pe parcursul primaverii, inspectati cat de etans este aparatul de aer conditionat si asigurati-va ca nu exista pierderi de aer. Apoi, verificati sigurantele, intrerupatoarele, firele si bornele pentru a depista eventuale semne de coroziune, evaluati scurgerea condensului pentru un drenaj adecvat si incercati sa constatati eventualele semne de uzura.

Citește și