Cum să fierbi corect orezul

0

Orezul se prepară chiar înainte de a fi consumat. Nu este indicat să îl reîncălzești. Cantitea recomandată pentru o persoană este de 50-60 de grame. Uite două modalități prin care poți prepara orezul. Tipul de orez se alege în funcție de preparatul final.

Cum se fierbe corect orezul

1. Prima metodă (pentru două persoane)

Vei avea nevoie de: 125 g orez, ¼ l de apă sau supă de pui, ½ linguriță de sare

Se pune apă rece sau supă într-o crăticioară, iar peste orezul. Se dă la foc foarte mic și se lasă circa 15 minute la fiert, acoperit. Se verifică dacă lichidul a fost absorbit de către orez. Dacă a mai rămas, se mai lasă pe foc câteva minute, tot acoperit, până ce tot lichidul va fi absorbit. Se amestcă cu o furculiță pentru ca boabele de orez să fie dezlipite, apoi se adaugă sare și piper, după gust.

Cum fierbi orezul în supă

2. Metoda 2 (pentru trei persoane)

Această metodă se bazează pe înmuierea orezului în apă sau supă înainte de a fi gătit. În acest fel își va păstra savoarea și calitățile nutritive. Orezul este o garnitură nemaipomenită pentru pește, carne sau combinat în salata de orez.

Vei avea nevoie de: 185 g orez, 500 ml apă sau supă, un vârf de sare, o linguriță de unt

Într-o crăticioară se pune orezul la înmuiat în lichidul rece pentru 1-2 minute. Se adaugă sarea. Mai apoi, se pune la fiert 3 minute, acoperit. Se va lua de pe foc și se lasă să se umfle încă 10-15 minute, acoperit, până se înmoaie bine. Se amestecă bine cu o furculiță pentru a se dezlipi boabele de orez. Se adaugă untul și se va servi imediat.

Poftă bună!

Sursa – Glow Magazin.

Citește și