Cum să înlături stările de supărare

0

Nu i chef să faci nimic? Ai impresia că totul s-a dus de râpă și că nimic nu mai merge așa cum mergea înainte? Ai impresia că te lupți degeaba iar acest lucru îți dă o stare imensă de disconfort, nemulțumire, dezamăgire și supărare?

Poate dacă vei urma sfaturile de mai jos, vei putea să îți dai seama ce merge rău în viața ta și vei reuși să te simți mai bine. Important este să știm că viața este și cu suișuri și cu coborâșuri și că nu are cum să fie totul bine de fiecare dată, așa cum ne-am dori noi!

Uite care sunt cauzele probabile ale unei stări de supărare:

1. Ești mult prea dur/ă cu tine

În cea mai mare parte a cazurilor, persoanele foarte dure cu ele însele sunt adesea supărate și nemulțumite. Din ce motiv? Pentru că își doresc să le iasă totul ca la carte de fiecare dată, iar atunci când ceva nu le iese, se învinovățesc pentru acest eșec. Ei bine, trebuie să știi și să îți reamintești ori de câte ori este cazul, că nimic în viață nu va merge fără eșecuri. Așadar, ori de câte ori dai greș cu ceva, nu te mai învinovăți atât și iartă-te! Te va ajuta să te simți mai bine!

2. Încearcă să afli care este sursa dezamăgirii tale

În prima situație, am aflat despre ce este vorba: Persoanei nu i-a ieșit un lucru așa cum își dorea să iasă, sau mai rău, i-a ieșit cu totul și cu totul altceva, motiv pentru care este supărat! El știe acum ce problemă are, se va ambiționa și va trece peste.

Însă, această supărare poate avea cauze mai profunde: un deces, o copilărie tristă, o dezamăgire în dragoste, probleme financiare, etc. Cu toate că aveți impresia că ați trecut peste, se poate ca de fapt procesul de vindecare să nu fi fost complet.

Ceea ce trebuie să faci, este să afli care este cauza problemei tale și să te întrebi: Oare mai este ceva ce pot face în această situație?

Dacă da, încearcă să faci ceva în direcția asta, dacă nu, acceptă situația și resemnează-te, pentru a putea merge mai departe.

3. Încetează să te mai victimizezi

De cealaltă parte a persoanelor prea exigente cu ele însele, se află cele care se cred victime din orice, luând totul personal. Încearcă să vezi totul cu alți ochi și să vezi care este lecția pe care o poți învăța de la acest eșec. Dacă te victimizezi, nu vei face altceva decât să înrăutățești lucrurile, făcându-ți ție mult mai rău această frustare și nefericire.

4. Du-te la o plimbare, în aer liber, de unul singur

Nimic nu te va face să te simți mai bine decât o ieșire în aer liber, în liniște, într-un loc care să te facă să uiți de tot!

Ai grijă de tine!

Sursa – Glow Magazin.

Citește și