Cum să treci peste probleme fără să mergi la psiholog

0

Ai nevoie de ajutor, așa că te duci în cabinetul psihologului. Însă ce se întâmplă la psiholog? Psihoterapia reprezintă un proces îndelungat, iar, pentru a beneficia de câteva schimbări vizibile trebuie să fii și tu dispusă să lucrezi în această direcție. Uite câteva modalități prin care te poți ajuta singură, fără să fie nevoie să mergi la psiholog.

1. Cărțile și videoclipurile de dezvoltare personală îți pot fi de ajutor

Ai noroc că pe piață poți regăsi o mulțime de materiale de dezvoltare personală iar piața este încă în creștere. Poți găsi la librării diverse cărți de dezvoltare și psihologie, scrise pentru toată lumea. De asemenea, poți regăsi diverse conferințe, prelegeri pe teme de cuplu, parenting, sex, dependențe, etc, chiar pe YouTube. Gabor Mate, Esther Perel, John Gottman sunt doar câteva dintre numele celebre care te pot ajuta.

3. Urmărește paginile psihologilor din social media

Să știi că și psihoterapeuții sau psihologii au pagini de Facebook sau Instagram. Și nu doar asta, dar conținutul lor poate fi foarte interesant, având teme punctuale. Urmărește-ți favoriții și vezi cum te pot ajuta.

4. Fii propria ta plasă de suport social

Oamenii sunt făcuți să fie înconjurați de oameni. Ne numim animale sociale, cu nevoi emoționale multiple. Cum te poți ajuta singură fără psiholog? Mai întâi, formează-ți un grup de prieteni în care poți avea încredere, pe care te poți baza, de care te simți apreciată și iubită.

5. Ai grijă de corpul tău

Știi acel proverb, o minte sănătoasă într-un corp sănătos? Ei bine, nimic mai adevărat. Încearcă să mănânci cât mai sănătos, nu face excese, dormi îndeajuns, plimbă-te, fă sport și odihnește-te atunci când simți că nu mai ai nici un strop de energie. Fugi la medic și fă-ți analizele, cel puțin o dată pe an.

6. Fii propria ta prietenă

Îți respecți prietenele, le vorbești frumos. Ești acolo când au nevoie de tine, le înțelegi și le ajuți. Ce ai spune să faci asta și cu tine? Dovedește-ți singură că te poți baza pe tine și că ții cont de promisiunile pe care le faci.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Sursa – Glow Magazin.

Citește și