Cum se folosesc bețișoarele chinezești

0

Am văzut adesea, ba în videoclipuri, ba la restaurante, persoane care mănâncă preparate chinezești utilizând bețișoarele chinezești. Dacă și tu îți dorești să poți ieși la un restaurant chinezesc mânuind bețișoarele ca un profesionist, citește în continuare.

Mâncatul cu bețișoarele, cu toate că are o tehnică destul de precisă, este adaptat de fiecare mâncător de preparate chinezești, în funcție de gradul de comoditate și dexteritatea pe care fiecare și-o permite. Nu este foarte dificil, trebuie doar să învățăm să ne folosim degetele. Și să exersăm. Ce, furculița ai putut să o ții perfect din prima încercare?

Cum se țin bețișoarele?

1. Bețișoarele se apucă cam la o treime de capăt. Nu este elegant să le ții foarte aproape de vârf și nici măcar de la jumătate.

2.  Se așează bățul de jos pe baza degetului mare, ținându-l fix pe degetul inelar.

3. Bățul de sus e cel mobil, și trebuie să îți găsești metoda cea mai confortabilă de a-l mișca:

– ori cu trei degetele: degetul mare, arătătorul și mijlociul

– ori doar cu degetul mare și arătătorul

4. Cele două bețe se folosesc ca o pensetă, nu ca o lingură sau furculiță.

În Asia, nu toate bețișoarele sunt exact la fel, existând mai multe diferențe distincte între cele japoneze, coreene, chinezești și bețișoarele vietnameze.

Bețișoarele japoneze sunt, adesea, mai scurte decât alte bețișoarele și sunt în mod tradițional realizate din bambus sau lemn și frecvent lăcuite.

În Coreea, bețișoarele au o lungime medie, cu o formă dreptunghiulară plată.

Bețișoarele chinezești sunt mai lungi și mai groase decât bețișoarele japoneze și coreene. Acestea au forma pătrată, cu părți rotunjite și vârf bont.

Bețișoarele vietnameze sunt de obicei mai lungi decât mare parte din celelalte tipuri. Aceste bețișoare se termină cu un vârf bont precum cele din China și sunt realizate în mod tradițional din lemn lăcuit sau bambus.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și