Cum ții la distanță țânțarii prin metode naturale

0

Vara începe să se apropie de noi cu pași repezi, ceea ce înseamnă că micile insecte enervante devin din ce în ce mai active. Bineînțeles, atunci când vrem să scăpăm de țânțari, primul lucru la care ne gândim este să apelăm la produse chimice, ce se regăsesc din greu pe piață. Cu toate acestea, dacă aveți copii mici sau animale de companie și nu vă doriți să îi sufocați cu spray-uri chimice, atunci trebuie să știți că există și alternative naturale, la fel de eficiente.

Înainte de orice, rețineți faptul că țânțarilor le place mirosul nostru, mai ales mirosul de transpirație, atât de pe corp cât și de pe picioare.

Cum să scapi de țânțari în mod natural

Vă puteți prepara propria soluție contra țânțarilor din 6 picături de ulei de citronella, 3 picături ulei de eucalipt, 3 picături ulei de mentă, 3 picături de ulei de lavandă și 100 ml apă plată. Uleiul esențial de citronella are un miros destul de plăcut dar puternic, și nu este plăcut de țânțari. Adăugați soluția într-un recipient cu puverizator și folosiți-o ori de câte ori doriți, în special seara sau înainte de a ieși din casă.

Cu toții cunoaștem faptul că lavanda are un miros plăcut, cu efect calmant. Însă aveai idee că este un dușman al țânțarilor? Această plantă trebuie ținută în dreptul ferestrei și va deveni o plasă de protecție împotriva țânțarilor.

Mare parte din clasa muștelor și insectelor nu pot suporta mirosul de mentă, motiv pentru care un ghiveci de mentă în casă este soluția perfectă contra țânțarilor. De asemenea, dacă ați fost înțepat, puteți freca zona cu o frunză de mentă pentru a ameliora senzația de mâncărime.

Tot acasă mai puteți încerca lămpile odorizante. Adăugați în apă câteva picături de ulei esențial de lavandă, eucalipt, lămâie și citronella, și ați rezolvat problema.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata