De ce și cum să alegi ușile de interior din furnir natural

0

Alegerea ușilor de interior se face cu mare atenție, având în vedere că această achiziție este una de care oamenii se bucură pe termen lung. Aspectele cele mai importante la care oamenii trebuie să fie atenți atunci când își caută un model potrivit stilului locuinței sau necesităților și preferințelor lor sunt: rezistență la deformări și durabilitate, versatilitate, posibilitatea de a personaliza anumite modele.

Avantajele ușilor din furnir natural

La mare căutare sunt acum ușile din furnir natural, în principal datorită aspectului lor deosebit. În plus, materialele naturale vor fi întotdeauna opțiuni care se află în topul preferințelor oamenilor, mai ales în această perioadă când atenția este îndreptată foarte mult spre natural sau clasic, în ceea ce privește designul interior.

Furnirul natural este o foaie de lemn natural. El reprezintă un finisaj ce se aplică peste un panou de MDF, care apoi se tratează cu lac. Este știut faptul că, în cazul ușilor de interior, contează foarte mult cum este executat finisajul, pentru că în funcție de el ușa manifestă un anumit grad de rezistență la acțiuni din afară: zgârieturi, decojire, decolorare etc.

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unei uși de interior din furnir natural:

  • aspect plăcut – ușile de acest tip plusează foarte mult la capitolul estetică. Se potrivesc în toate stilurile de design, fiind și moderne, dar și clasice;
  • oferă o bună izolare termică – aceste uși sunt realizate astfel încât să ofere o bună izolare termică. Astfel, vara, alături de ferestrele de bună calitate, ușile din furnir natural contribuie la păstrarea unei temperaturi plăcute în locuință, același lucru fiind valabil și iarna, când căldura va fi păstrată acolo unde este nevoie de ea;
  • oferă un bun confort acustic – ușile de acest tip reduc zgomotul ambiant. După cum se știe, atât în zonele rurale, cât și în cele urbane, aceasta este o problemă frecventă. Zgomotele pot trece cu ușurință prin uși și ferestre și în acest fel să deranjeze anumiți membri ai familiei care se odihnesc sau studiază. Având în vedere această caracteristică a lor de a reduce zgomotul, ușile din furnir natural sunt indicate atât în cazul locuințelor, cât și în cabinete medicale sau birouri;
  • bun raport calitate-preț – după cum se știe, ușile din lemn natural sunt mai scumpe față de restul. Însă o ușă din furnir natural păstrează calitățile lemnului, nu și costurile ridicate. Astfel, oamenii se pot bucura de frumusețea și funcționalitatea materialului natural, la un raport calitate-preț avantajos pentru ei.

Criterii de alegere a ușilor din furnir natural

Atunci când își doresc un astfel de model, cumpărătorii trebuie să fie atenți la textura suprafeței furnirului. Dacă ea se repetă pe diferite părți  ale suprafeței, înseamnă că au de a face cu un furnir artificial. În cazul lemnului natural, modelul unic se află pe fiecare centimetru de suprafață. De asemenea, este important să se verifice colțurile – dacă se observă un decalaj al furnirului la margini, atunci acesta are o calitate inferioară. Un alt indicator care ajută la identificarea unui produs bun este și absența fisurilor sau găurilor.

În concluzie, ușile de interior din furnir natural oferă foarte multe avantaje, la un preț avantajos pentru cumpărători. O achiziție de succes se face de la un producător serios și cu experiență, dar și prin verificarea calității produselor.

 

 

 

Citește și