De ce trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi un cadou șefului

0

Înainte de a achiziționa un cadou, trebuie să știm cum să oferim cadourile în mod corect și în special, la eticheta de business pe care acest gest o presupune.

Sfaturi folositoare atunci când vrei să îi cumperi un cadou șefului tău

1. Cumpără mereu în echipă

Eticheta de business cere ca mai întâi să îți întrebi toți colegii de birou, pentru a le oferi șansa de a contribui cu toții la un cadou colectiv. Dacă niciunul dintre colegii tăi nu doresc să se implice într-un astfel de cadou, gândește-te la un cadou individual.

2. Cum poți să faci un cadou individual

Dacă te-ai decis să îi cumperi un cadou individual, fii sigură că le vei dărui ceva care nu insinuează vreun mesaj greșit. Atunci când vrei să oferi un cadou individual șefului tău, ai grijă să emani discreție și eleganță.

Oferă un cadou sincer și onest, pe care l-ai cumpărat cu gândul la persoana lui și nu îi cumpăra ceva, în speranța că poate îți cumpără și el la loc. Cel mai bine nu te sfătui cu colegii referitor la valoarea cadoului pe care vrei să îl oferi de unul singur. Odată ce l-ai achiziționat, cel mai bine îl oferi într-un cadru intim, adică fără ceilalți colegi de față.

3. Nu oferi cadouri care par prea personale

Ce să nu oferi vreodată? Cadouri cu trimitere la religie, la subiecte politice, sexuale sau orice implică latura personală a șefului tău. Acestea nu se potrivesc mediului business, profesional. Nu oferi niciodată bani, promisiuni sau orice alte astfel de gesturi. Cadourile deplasate trebuie evitate cu orice preț.

În cele din urmă, optează pentru un cadou care să semnifice respectul pe care îl porți persoanei respective.

Ce cadou îi putem lua șefului?

Pentru a-ți felicita șeful ca la carte, îi poți oferi un cadou care reflectă faptul că te-ai gândit la ceea ce îl preocupă în fiecare zi, chit că este despre un hobby, o pasiune sau munca lui.

Dacă ți se va părea dificil să îi alegi un cadou șefului sau partenerului tău de afaceri și mai bine eviți orice risc de a face un gest greșit sau interpretat pe dos, mai bine informează-te mai bine referitor la preferințele șefului tău pentru surprize, cadouri și felicitări. Ideal ar fi ca gestul să fie apreciat, indiferent de obiectul cumpărat de către tine.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și