Înfășurați în plastic, ursuleții de pluș așteaptă sfârșitul pandemiei pentru a face o bucurie copiilor

0

Într-un sat mic din estul Ungariei, mai mult de 20.000 de urși de pluș „hibernează” într-un depozit, așteaptă să se ușureze pandemia de coronavirus, astfel încât să poată aduce bucurie copiilor din creșele locale.

Poreclită „Mama cu ursuleț de pluș”, Valeria Schmidt are grijă de prețioasa sa colecție de urși, acum împachetați în pungi de plastic pentru somnul lor neobișnuit de lung de iarnă, întrucât Ungaria rămâne blocată parțial din cauza reapariției virusului.

„Ofer urși de pluș creșelor, preșcolarilor și familiilor sărace. Fac expoziții pentru instituții (pentru copii), un fel de colț terapeutic cu ursuleți de pluș cu aproximativ 30-50 de urși cu care copiii se pot juca ”, a spus Schmidt.

„Din păcate, din cauza situației virusului, nu le pot face acum.” Schmidt, în vârstă de 62 de ani, are patru copii adulți, colectează urși de pluș de 40 de ani și a intrat în Cartea Recordurilor Guinness în 2019 pentru cea mai mare colecție din lume.

Pasiunea ei pentru urși provine din traumele din copilărie. Părinții lui Schmidt au divorțat când avea patru ani, a crescut în condiții foarte proaste și mama ei a băut mult.

„Nu numai că nu am avut jucării, dar abia am avut haine”, a spus ea. „

De aceea am vrut un ursuleț de pluș, ca să-l pot îmbrățișa și să obțin ceva dragoste de la el.” Își îmbrățișează și își mângâie puii de multe ori pe zi și spune că i-au vindecat sufletul.

„Acum acești ursuleți de pluș suplinesc toată foamea, toată lipsa de dragoste, lipsa de jucării și orice altceva. Mai ales când văd copii care vin să vadă expoziția mea și văd bucuria și fericirea din ochii lor. ”

Sursa – Glow Magazin.

Citește și