Inițiativa Bafta pentru îmbunătățirea diversității a avut de a face cu „comentarii rasiste”

0

O actriță care a luat parte la o inițiativă Bafta care vizează îmbunătățirea diversității în industria cinematografică și TV a declarat că a fost supusă comentariilor rasiste în timp ce participa la schemă și nu i s-a acordat sprijinul adecvat pentru persoanele cu dizabilități.

India Eva Rae – care a jucat în serialul de televiziune Channel 4 On the Edge – a fost unul dintre cei 21 de actori care s-au alăturat intrării în 2019 a schemei Elevate. Ea a descris Elevate ca pe un „exercițiu de PR” care nu a reușit să deschidă ușile pentru participanții săi, despre care spune că au fost recrutați pentru a „curăța” imaginea premiilor Bafta.

Bafta a declarat că marea majoritate a participanților săi au o experiență pozitivă în cadrul programului. Elevate a fost înființat în 2017, la scurt timp după ce academia a fost criticată pentru lansarea listelor de nominalizare „complet albă” în categoriile principale de actori și actrițe pentru premiile sale anuale de film.

Recunoașterea care a venit în urma anunțului, a văzut #BaftaSoWhite în tendințe pe social media. Rae a declarat pentru Tom Roles de la BBC că participanților Elevate li s-au promis programe personalizate adaptate nevoilor lor, inclusiv întâlniri cu regizori de casting și alte personalități influente din industrie.

Dar, într-o astfel de întâlnire, ea a spus că un regizor de casting s-a referit la ea ca un „talent exotic”, adăugând:

„Nu pot să îți înțeleg engleza care îți iese pe gură”.

Rae a spus că a fost sfătuită să învețe engleza și să ia lecții de dicție. Ea a spus că, după întâlnirea de la sediul central din Bafta, a apelat la sfatul unuia dintre mentorii din schemă, care a sfătuit-o să nu raporteze incidentul.

„Acest mentor mi-a spus mie și altor membri ai grupului că nu vom mai lucra niciodată dacă vom vorbi.”

Bafta a spus că nu a primit plângeri cu privire la niciun incident, dar că, dacă ar fi avut-o, ar fi fost luate extrem de în serios. CEO-ul său, Amanda Berry, a declarat pentru BBC că au fost conștienți că Rae a avut o experiență negativă cu un director de casting, dar a negat că incidentul s-ar fi întâmplat la un eveniment Elevate.

Sursa: News24.ro.

Citește și