ISU Constanta instalează corturi pentru efectuarea pretriajului pacienţilor

0

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au început, miercuri, instalarea a două corturi medicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi la cel de Boli Infecţioase, pentru realizarea pretriajului pacienţilor.

Potrivit inspectorului şef Daniel Popa, ISU Dobrogea va pune la dispoziţia SCJU Constanţa şi a Spitalului de Boli Infecţioase câte un cort medical special dotat pentru efectuarea etapei intermediare de pretriere, de către personalul medical de specialitate al celor două unităţi sanitare, a pacienţilor, aceasta fiind o măsură suplimentară preventivă de împiedicare a răspândirii virusului COVID-19.

La rândul său, managerul SCJU Constanţa, Cătălin Grasa, a declarat, pentru AGERPRES, că prezumtivii pacienţi care urmează să se prezinte în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) trebuie să semneze mai întâi o declaraţie pe propria răspundere că nu vin din zone afectate de coronavirus, că nu au intrat în contact cu persoane infectate şi au luat toate măsurile necesare de prevenire.

„De altfel, am adoptat şi un set de măsuri speciale în cazul secţiilor SCJU Constanţa, astfel că persoanele care vin din zone cu risc de COVID-19 vor fi cazate separat de ceilalţi pacienţi, până la confirmarea unui diagnostic, iar adulţii vor fi separaţi de copii. În acest moment, pentru noi se impune achiziţionarea a trei camere de presiune negativă pentru persoanele care vor avea nevoie de îngrijiri speciale, echipamentele urmând a fi repartizate pentru terapie intensivă în secţiile Pediatrie, Medicală adulţi şi Chirurgie cardiovasculară. Unitatea noastră spitalicească respectă toate măsurile luate la nivel naţional şi ne adaptăm zilnic situaţiilor nou apărute pentru a preveni crearea unor focare în UPU. Facem toate eforturile pentru a ne aproviziona cu materiale dezinfectante atât pentru pacienţi, cât şi pentru angajaţi”, a precizat Cătălin Grasa.

Sursa: News24.ro.

Citește și