Muzeul Luvru lasă timp vizitatorilor cu „Mona Lisa” pentru a conecta finanțele lovite de pandemie

0

Întrucât pandemia coronavirusului ține vizitatorii departe, Luvru oferă timp de aproape cu „Mona Lisa” și o plimbare de-a lungul acoperișului istoric al muzeului francez la o licitație pentru a ajuta la conectarea unei găuri deschise în finanțele sale.

Cel mai mare ofertant va avea șansa de a asista la examinarea anuală a capodoperei lui Leonardo da Vinci, de obicei doar întrezărite peste capetele unei mulțimi care înghesuie portretul.

De asemenea, printre cele două duzini de loturi se află o pânză în ulei pictată în 1962 de Pierre Soulages și păstrată în colecția privată a artistului, un ceas personalizat de ceasornicarul Vacheron Constantin și o plimbare de-a lungul acoperișului celor 800 de ani – vechiul palat al Luvrului cu artistul stradal francez JR.

„Luvru suferă ca toate marile muzee din întreaga lume”, a spus Yann Le Touher, care se ocupă de relațiile cu patronii Luvru.

În fiecare an, „Mona Lisa”, poate cea mai faimoasă pictură din lume, este scoasă de pe perete și scoasă din cutia de sticlă pentru un tur trecător.

Lucrarea, din jurul anului 1503, este amenințată de o crăpătură. Unii lideri mondiali se numără printre câțiva norocoși care, în ultimele decenii, au asistat la eveniment.

Licitatorul Christie’s speră că licitația online va strânge peste 1 milion de euro (1,2 milioane de dolari), incluzând aproximativ 10 000-30 000 de euro pentru experiența „Mona Lisa”.

Luvru a primit aproape 10 milioane de vizitatori în 2019, dar a fost închis de mai bine de cinci luni în acest an în timpul a două blocaje ale coronavirusului.

În timp ce a fost deschis vara, numerele prin poartă au scăzut cu până la 75% în lunile de vârf. Le Touher a declarat că Luvru va pierde până la 90 de milioane de euro din venituri anul acesta.

Deși Luvru era bogat în artă și patrimoniu, nu era o instituție bogată, a spus Le Touher. Statul furnizează 46 de milioane de euro pentru a sprijini cofetele muzeului, a spus el.

Veniturile din licitație vor contribui la finanțarea costurilor de funcționare ale unui nou studio pentru proiecte educaționale care urmează să fie deschis în toamna anului viitor.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și