Netflix reduce traficul în Europa pentru a diminua presiunile asupra furnizorilor de Internet

0

Platforma de streaming Netflix Inc a anunţat că va reduce traficul, cu cel puţin 25%, pe reţelele din întreaga Europă, o măsură destinată să vină în sprjinul furnizorilor de Internet, care se confruntă zilele acestea cu o creştere a numărului de utilizatori, ca urmare a ordinelor guvernelor care au cerut oamenilor să lucreze de acasă pentru a opri răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Netflix, care a introdus deja o modalitate pentru a reduce traficul cu 25% pe reţelele din Italia şi Spania, a informat sâmbătă că va face la fel pentru restul Europei începând cu zilele următoare. Netflix a precizat că în următoarele 30 de zile va elimina cele mai mari lăţimi de bandă pentru fiecare categorie de rezoluţie astfel că utilizatorii ar putea să înregistreze o uşoară reducere a calităţii imaginii video pentru fiecare categorie de rezoluţie.

„Obiectivul nostru este simplu: să menţinem calitatea serviciilor pentru membri noştri dar să îi sprijinim şi pe furnizorii de Internet care se confruntă cu presiuni fără precedent asupra reţelelor lor”, a informat compania într-un comunicat de presă.

Potrivit unor date oficiale, la finele primului trimestru din 2019, Netflix avea peste 42 de milioane de abonaţi în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, cea mai mare parte din acest număr fiind în Europa.

În urmă cu câteva zile, Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor şi a utilizatorilor reţelelor de telecomunicaţii pentru a preveni congestionarea reţelelor de telecomunicaţii şi pentru a asigura accesul la internet. Executivul comunitar a recomandat ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei, în loc de o calitate HD, şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii.

Industria de telecomunicaţii a raportat o creştere explozivă a traficului de date pe reţele în condiţiile în care zeci de mii de persoane stau în casă pentru a opri răspândirea coronavirusului, care a infectat peste 274.800 de persoane şi a provocat decesul a 11.389 de persoane la nivel global.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și