O actriță a fost demisă pentru că „ar fi refuzat să joace rol gay”

0

O actriță care a fost abandonată dintr-o piesă pentru că a postat online presupuse observații homofobe nu și-a dat seama că personajul pe care trebuia să îl interpreteze era o lesbiană, a auzit un tribunal pentru ocuparea forței de muncă.

Seyi Omooba trebuia să joace personajul principal, Celie, în The Color Purple la Leicester’s Curve Theatre în 2019. Tribunalul a aflat că doamna Omooba, care este creștină, ar fi refuzat rolul dacă ar fi știut că personajul este homosexual. Cu toate acestea, avocații ei au susținut că sexualitatea lui Celie era ambiguă.

Doamna Omooba, din estul Londrei, a fost inițial respinsă din cauza comentariilor pe care le-a postat pe Facebook în 2014. Tânăra de 26 de ani a spus că „nu cred că te poți naște gay” și că homosexualitatea a fost greșită, chiar dacă „legea acestei țări a făcut-o legală”.

La vremea respectivă, producătorii emisiunii au scris într-un comunicat:

„După o reflecție atentă, s-a decis că Seyi nu va mai fi implicat în producție”. 

Omooba dă în judecată Leicester Theatre Trust și pe agenții săi Michael Garrett Associates Ltd (Global Artists) pentru aproximativ 128.000 de lire sterline în urma concedierii sale, pe motiv de discriminare religioasă și încălcare a contractului.

Un proces separat împotriva coproducătorilor muzicalului, Hipodromul Birmingham, a fost anulat anul trecut, după ce doamna Omooba a acceptat că „au jucat doar un rol minor” în demiterea ei.

„Cea mai cunoscută interpretare”

Culoarea Violet” se bazează pe romanul cu același nume câștigător al premiului Pulitzer al lui Alice Walker din 1982. Povestește despre Celie, o femeie afro-americană săracă, tânără, abuzată din sudul Statelor Unite în anii 1930.

Pe măsură ce povestea progresează, ea dezvoltă o relație sexuală strânsă cu o cântăreață de blues și jazz, numită Shug Avery. Reprezentantul doamnei Omooba, Pavel Stroilov, a declarat că „cea mai cunoscută interpretare” a personajului se regăsește în versiunea ulterioară a filmului lui Steven Spielberg.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata