Obiceiuri toxice care ajută la o relație sănătoasă

0

Deși totul ar trebui să fie doar lapte și miere, în relații nu este chiar așa. Deși toată lumea vorbește doar de lucrurile frumoase și ce ar trebui să facem pentru a avea o relație sănătoasă, sunt o mulțime de obieciuri aparent toxice, dar care pot juca un rol important în consolidarea unei relații.

Conflicte nerezolvate

În orice relație apar conflicte. Uneori e mai bine ca aceste conflicte să rămână nerezolvate. Când ambii parteneri sunt orgolioși și le este greu să renunțe la ideile lor, un conflict pe care încerci să îl aplanezi poate duce chiar la probleme mai grave. Este indicat ca unele conflicte să rămână nerezolvate și să treceți peste împreună fără a mai descoase firul în patru.

Sinceritate indiferent de repercusiuni

Niciodată nu e bine să minți. Orice minciună are picioare scurte. Oricât încerci să eviți adevărul la un moment dat vei obosi să creezi ocolișuri. Iar cu cât amâni să spui adevărul mai mult rău faci. Deci indiferent de cât de mult rănești sentimentele partenerului, spune-i adevărul. Împreună găsiți soluții pentru a depăsi momentele dificile.

Fă lucruri și fără partener

Pentru sănătatea unei relații trebuie să depășești bariera pe care o setezi cu partenerul tău. Contează foarte mult să îți dedici timp ție. În acest fel nu va apărea monotonia în cuplu și o să aveți și subiecte de discutat la final de zi. Dacă mereu petreci timp cu partenerul dispar subiectele de discuții și o să vă plictisiți împreună.

Acceptă defectele partenerului

Foarte mulți încearcă să facă din partener un om mai bun. Nu e deloc ok așa. Nu poți schimba un om peste noapte. Dacă ții la el, îl accepți cu bune și cu rele. Deci, treci peste problemele astea pe care consideri că nu le-ai putea accepta. Găsește soluții astfel încât defectele lui să nu te afecteze. Nu uita că și tu ai defecte, iar el le acceptă.

Pune capăt relației dacă nu te mai simți bine cu cel de lângă tine

Uneori este mai bine să renunți decât să tragi de ceva ce nu îți mai face plăcere. Nu e bine să stai într-o relație toxică doar de dragul de a avea relație. Chiar dacă îl iubești pe omul de lângă tine, sunt momente când ești mai nefericit decât fericit și asta nu e indicat. Cel mai sănătos lucru pe care îl faci în acest caz este să găsești pe altcineva cu care poți fii tu.

Atracția pentru alte persoane

Deși ai o relație e normal să fii atras și de alte persoane. Nu poți avea ochi doar pentru o singură persoană. E normal să te uiți după o femeie frumoasă sau un bărbat șarmant. Nimeni nu trebuie să te judece pentru asta, nici măcar partenerul. Trebuie să faci ce este bine pentru tine fiindca tu ești cel care te prețuiește cel mai mult. Chiar și testatul unor jucării de la sex shop nu trebuie privit critic de partener, deoarece poate simți nevoia să încerci ceva nou.

Citește și