Ofcom dezvăluie noi reguli pentru a proteja persoanele care participă la emisiuni TV

0

Canalele TV trebuie să aibă grijă de membrii publicului care participă la emisiunile lor în conformitate cu noile reguli dezvăluite de Ofcom.

Autoritatea de reglementare a emisiunilor a declarat că, în ultimii ani, s-a înregistrat o „creștere constantă a reclamațiilor privind sănătatea mintală și bunăstarea participanților la programe”.

Moartea unui șir de participanți la emisiuni TV a ridicat, de asemenea, îngrijorări. Ofcom a declarat radiodifuzorilor că acum au responsabilitatea pentru persoanele care „ar putea fi expuse riscului de a face rău semnificativ ca urmare a participării”.

În mai 2019, moartea lui Steve Dymond la o săptămână după ce a filmat o apariție la emisiunea The Jeremy Kyle Show a dus la un protest public și la anularea programului ITV.

Luna trecută, un legist a spus că, Kyle „poate fi cauzat sau a contribuit” la moartea domnului Dymond.

Bărbatul de 63 de ani a murit din cauza unui supradozaj cu morfină și a unei afecțiuni cardiace. Apelurile pentru o îngrijire mai mare au fost, de asemenea, ridicate după ce doi foști concurenți ai Insulei Iubirii și-au luat viața în 2018 și 2019. Sophie Gradon și Mike Thalassitis au participat la emisiunea de întâlniri ITV2 în 2016 și respectiv 2017.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata