Parcul de distracții japonez Toshimaen se închide după 94 de ani, pentru a-i face loc lui Harry Potter

0

Un popular parc de distracții din Tokyo, și-a închis porțile pentru ultima dată luni, după ce a reprezentat o afacere pentru mai bine de nouă decenii, o parte a locației fiind concepută pentru a realiza un parc tematic „Harry Potter”.

Parcul de distracții Toshimaen, care a fost deschis în 1926 în nordul Tokyoului, a surprins imaginația localnicilor precum Junko și Hikari Abe, o mamă și fiică care lucrează în parc și și-au întâlnit partenerii acolo.

Junko, un îngrijitor de parc în vârstă de 62 de ani, care a lucrat intermitent la Toshimaen din anii 1970, a spus că a presupus că va fi acolo până la sfârșitul vieții sale.

„Am vrut să mă bucur de acel loc împreună cu fiica mea.”

Fiica Hikari, în vârstă de 30 de ani, a început să lucreze în parc în 2015. Sperase să facă fotografii de familie acolo după ce s-a căsătorit cu logodnicul ei, pe care l-a și cunoscut acolo.

„Era un loc pe care mi l-am însușit, pentru că fusese acolo de când m-am născut, așa că nu-mi vine să cred că va dispărea”, a spus ea.

Alți vizitatori și-au amintit de vizitele cu familiile, de ieșirile cu școala și de sărbătorile tradiționale de „majorat” pe care le-au avut la Toshimaen, ceea ce a limitat numărul persoanelor cărora li s-a permis să intre în timpul crizei coronavirusului.

„Este regretabil și trist, chiar mi-aș dori o întârziere a închiderii parcului sau să supraviețuiască”, a spus Akiyoshi Tomizawa, în vârstă de 54 de ani.

Tomizawa, care a vizitat parcul de la vârsta de patru ani, a spus că obișnuia să meargă să înoate în parc cu prietenii și să meargă la întâlniri acolo în adolescență.

O parte din farmecul parcului se număra în diversele sale atracții, care includ piscine, restaurante și plimbări cu roller coaster.

Yasuko Tagata, în vârstă de 56 de ani, a povestit despre vizionarea de artificii, care reprezintă o tradiție nocturnă de vară în Japonia, cu prietenii, la marginile piscinelor parcului.

„Toshimaen este un loc în care oamenii au crescut împreună”, a spus ea.

Este așteptat ca noul parc tematic „Harry Potter” să se deschidă în 2023 și va fi primul din Japonia.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și