Peste 260.000 de produse cosmetice contrafăcute

0

Peste 260.000 de produse cosmetice și de parfumerie contrafăcute, cu o valoare estimată la peste două milioane de lei, au fost găsite într-un container sosit din China și confiscate de inspectorii vamali din Portul Constanţa Sud Agigea.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au deschis, marți, un dosar penal de punere în circulație de mărfuri contrafăcute și folosire de acte nereale pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali din Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, a peste 260.000 de articole cosmetice şi de parfumerie.

Potrivit polițiștilor, containerul avea ca destinatar o firmă din județul Ilfov.

„În urma controlului efectuat, au fost descoperite 266.326 de articole cosmetice și de parfumerie, bunuri nedeclarate organelor vamale, dintre care 9.228 produse fiind, totodată, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Conform estimărilor făcute de polițiști, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, bunurile găsite ar fi avut valoarea totală de aproximativ 2.183.220 de lei.

Toate produsele au fost confiscate, iar în cauză se fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata