Prinţul Harry şi soţia lui vor să înfiinţeze o nouă organizaţie de caritate, denumită Archewell

0

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui, Meghan, care s-au mutat de curând la Los Angeles după ce au renunţat la îndatoririle lor oficiale din cadrul casei regale britanice, au anunţat luni că intenţionează să creeze o nouă organizaţie de caritate, denumită Archewell, informează Reuters.

Ducele şi ducesa de Sussex, al căror fiu se numeşte Archie, au renunţat la calitatea de membri cu rol activ în rândul casei regale britanice la sfârşitul lunii martie, fapt ce le permite să îşi construiască în prezent cariere noi, să îşi câştige existenţa în mod independent şi să îşi petreacă cea mai mare parte a timpului în America de Nord.

În ultimul lor mesaj publicat înainte de retragerea din casa regală, Harry şi Meghan au spus că se vor concentra asupra familiei lor în următoarele luni, în timp ce vor înfiinţa noi organizaţii non-profit, după ce au fost obligaţi să renunţe la brandul lor, SussexRoyal.

Tabloidul britanic Daily Telegraph a informat luni seară că ducele şi ducesa de Sussex au depus luna trecută cereri pentru obţinerea unei mărci înregistrate extensive în Statele Unite.

„Ca şi voi, ne concentrăm pe sprijinirea eforturilor de combatere a pandemiei globale de COVID-19, dar, după apariţia în spaţiul public a acestei informaţii, ne simţim obligaţi să vă împărtăşim povestea acestui proiect”, au declarat ducii de Sussex într-un comunicat publicat luni.

„Înainte de SussexRoyal, am avut ideea de a folosi numele ‘Arche’ – cuvântul grec care înseamnă ‘sursa acţiunii’. Ne-am ataşat de acest concept pentru organizaţia de caritate pe care dorim să o creăm într-o bună zi şi el a devenit sursa de inspiraţie pentru prenumele fiului nostru”, se afirmă în acelaşi comunicat.

Ducii de Sussex au mai spus că numele Archewell combină un cuvânt străvechi, care simbolizează putere şi acţiune, cu un altul, care „evocă resursele adânci pe care fiecare dintre noi trebuie să se bazeze”.

„Abia aşteptăm să lansăm fundaţia Archewell, la momentul potrivit”, au adăugat prinţul britanic şi soţia lui.

Prinţul Harry, nepotul în vârstă de 35 de ani al reginei Elisabeta a II-a, şi Meghan, o fostă actriţă americană în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii spectaculoase în mai 2018, iar fiul lor, Archie, s-a născut un an mai târziu.

Însă relaţiile lor cu mass-media şi cu fratele mai mare al lui Harry, prinţul William, au devenit tot mai tensionate, iar ducii de Sussex au anunţat în ianuarie că doresc să renunţe la îndatoririle lor regale.

Anunţul a provocat o criză în rândul familiei regale britanice şi, în urma unui acord negociat cu regina Marii Britanii, fiul ei cel mare – prinţul Charles, moştenitorul tronului – şi cu prinţul William, s-a convenit ca Harry şi Meghan să renunţe complet la îndatoririle lor regale.

După acel acord, ducii de Sussex şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului în Canada, însă s-au mutat de curând în California, în regiunea metropolei Los Angeles, unde Meghan a trăit mulţi ani în copilărie şi unde mama ei locuieşte în continuare.

Sursa: News24.ro.

Citește și