Prințul Philip este foarte bine îngrijit în Spitalul Edward VII, a declarat fiul său Charles

0

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 98 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, este foarte bine îngrijit în spitalul londonez în care a fost internat vineri, ca măsură de precauţie, a dezvăluit luni fiul său cel mare, prinţul Charles, fără să precizeze însă dacă tatăl lui va fi externat la timp pentru a putea petrece Crăciunul alături de familia regală britanică, informează AFP.

„Este foarte bine îngrijit la spital”, a declarat prinţul de Wales în timpul unei vizite într-o zonă inundată din nordul Angliei. „Este tot ceea ce ştim pentru moment”, a adăugat prinţul Charles.

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, a fost internat vineri la spitalul londonez Edward VII pentru „a fi ţinut sub observaţie din cauza unor probleme de sănătate preexistente”, a anunţat Palatul Buckingham, evocând în acelaşi comunicat de presă „o măsură de precauţie”.

De atunci, nicio precizare nu a fost dată publicităţii despre natura problemelor de sănătate cu care se confruntă prinţul britanic, nici despre durata spitalizării sale, cu câteva zile înainte de Crăciun, pe care familia regală îl petrece în mod tradiţional pe domeniul Sandringham din comitatul Norfolk, în nordul Angliei.

În ceea ce o priveşte, regina Elisabeta a II-a nu şi-a modificat programul oficial şi s-a deplasat vineri dimineaţă de la Londra la Sandringham cu trenul, în direcţie inversă faţă de soţul ei, cu care s-a căsătorit în 1947.

Presa britanică a publicat apoi o serie de fotografii care o prezentau pe suverană în timp ce se îndrepta spre slujba de duminică.

Prinţul Philip a anunţat că se retrage din viaţa publică în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 de angajamente publice oficiale după urcarea pe tron a soţiei sale în 1952. Cu toate acestea, el a continuat să o însoţească pe regină, atunci când a dorit acest lucru, la anumite evenimente publice.

În luna iunie 2017, prinţul Philip a fost spitalizat timp de două nopţi pentru tratarea „unei infecţii asociate unei patologii preexistente”, conform anunţului oficial al casei regale britanice.

În ianuarie, a fost implicat într-un accident spectaculos atunci când automobilul său Land Rover s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu un alt vehicul în momentul în care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Scăpat nevătămat din acel accident, prinţul britanic a renunţat să mai conducă automobile pe drumuri publice.

Această perioadă este una destul de dificilă pentru familia regală britanică, zguduită în 2019 de acuzaţii care îl vizează pe prinţul Andrew, al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, în scandalul pedofilului american Jeffrey Epstein, dar şi de atacurile prinţului Harry la adresa tabloidelor, cărora le-a reproşat că i-au calomniat soţia, Meghan.

 

Sursa foto: romanialibera.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și