Produsele profesionale Tork – aliatul restaurantelor impecabile

0

Domeniul alimentar este cel mai strict domeniu atunci când vine vorba despre igienă, impunându-se norme foarte riguroase de la care nu ai voie să te abați nicicum. Pentru că este vorba despre prepararea și servirea mâncării, restaurantele trebuie să se asigure că respectarea acestor norme este un lucru primordial.

Tork și rolul sau în igiena din domeniul alimentar

Tork înțelege poate cel mai bine acest lucru și, grație produselor premium pe care le distribuie la nivel mondial, a reușit să se impună pe piață ca lider pe segmentul consumabilelor și dispenserelor de hârtie, dezinfectanților de mâini și săpunurilordispenserelor de hârtie igienică, dispenserelor odorizante, dozatoarelor pentru săpun lichid normal și cu senzor.

Parte a grupului Essity, Tork a marjat întotdeauna pe calitate și nu pe cantitate. Și-a dorit ca produsele sale să cunoască succesul grație proprietăților lor igienice, a faptului că sunt eco friendly și că sunt un susținător al igienei, sub toate aspectele sale. Bineînțeles, gama de produse Tork este generoasă iar produsele se pot utiliza cu succes în vaste domenii, cum ar fi HoReCa, în domeniul medical, alimentație, în clădiri de birouri și nu numai.

Produsele de igienă și curățenie Tork spun stop contaminarii produselor

În alimentație, igiena trebuie luată în serios. Contaminarea alimentelor favorizează apariția bolilor iar aceasta poate avea loc în mod direct, prin atingerea mâncării și indirect, prin contaminarea accesoriilor și ustensilelor cu care alimentele vin în contact, de la tocătoare, cuțite, vase de gătit, prosoape textile și nu numai.

Cel mai des întâlnită este contaminarea directă, spre exemplu atunci când cineva atinge carnea crudă și după aceea pune mâna pe un sandwish care era gata de consum. Astfel, bacteriile se mută de pe un produs pe altul. Rezultatul poate fi unul dezastruos pentru client care se poate îmbolnăvi, dar și pentru restaurant ce poate fi amendat sau, mai rău, chiar închis.

Există câțiva pași de care trebuie să ținem cont pentru menținerea igienei în restaurant:

  • Spălarea mâinilor de mai multe ori pe zi este foarte importantă pentru a ne asigura că nu perpetuăm și nu favorizăm împrăștierea bacteriilor. Pentru a veni în sprijinul angajaților din restaurant sunt necesare înființarea mai multor stații de curățare a mâinilor și dotarea acestora cu săpunuri antibacteriene potrivite, precum cele din gama TorkSăpunul lichid antibacterial Torkare un miros plăcut și delicat și o consistentă ușor cremoasă ce protejează pielea. Săpunul antibacterian Tork este testat dermatologic și certificat EU Ecolabel.
  • Înlocuirea prosoapelor textile cu cele de unică folosință: Dispenserele pentru hârtieși implicit prosoapele de hârtie joacă și ele un rol important în tot acest proces deoarece este dovedit faptul că prosoapele din materiale textile rețin bacteriile și favorizează înmulțirea lor. Dispenserele pentru hârtie Tork permit utilizatorului să elibereze câte o fâșie de prosop de hârtie pe rând, fără a mai atinge aparatul după curățarea mâinilor. După utilizare, hârtia este aruncată și astfel întreg procesul de sanitizare al mâinilor este simplificat.
  • Curățarea ustensilelor și a suprafeței de lucrureprezintă, la fel ca spălatul mâinilor, o prioritate. Iar ele trebuie șterse bine cu detergent profesional și prosoape de hârtie de unică folosință pentru evitarea unei contaminări. Bucătăriile restaurantelor ar trebui să dispună de mai multe dispensere pentru hârtie astfel încât angajații să aibă totul la îndemână. Suprafețele trebuie curățate de mai multe ori pe zi, fără excepție, iar produsele de igienă și curățenie Tork pot fi considerate un aliat în acest sens, garantând o igienizare corespunzătoare.
  • Purtarea unor uniforme impecabilearată nu numai grija față de imaginea restaurantului însă și grija pentru detalii a angajaților. Acest lucru crește gradul de încredere al clienților.
  • Curățarea întregului restaurant, cu accentul pus pe bucătărie, cu produse profesionale de curățenie, de la detergenți și dezinfectanți profesionali, până la echipamente profesionale pentru curățarea podelelor nu este opțională căci nici un detaliu nu trebuie ratat. Produsele Tork respectă toate normele privind păstrarea unei curățenii exemplare la locul de muncă.

Stabilirea unui set ferm de reguli de igienă personală la locul de muncă pentru toți angajații din cadrul unității tale garantează că serviciile pe care le oferi sunt de calitate dar, înainte de toate, sigure. Iar acest set de reguli va sta la baza succesului afacerii tale.

Sursa: News24.ro.

Citește și