Puterea de fumigatie a baghetelor, betelor si frunzelor de salvie alba de la e-palosanto.com!

0

Fumigatia este o practica pe care oamenii au folosit-o inca din Antichitate, pe orice continent. Diferite plante erau folosite pentru fumigatie in scopuri terapeutice sau religioase. Una din aceste plante este salvia alba. In Romania, poti gasi salvie alba speciala pentru fumigatie la magazinul e-palosanto.com, ce comercializeaza diferite plante, betiosare si uleiuri pentru terapii complementare.

Dar ce este salvia alba?

Salvia alba, cunoscuta si sub numele de Salvia Apiana, este o specie de salvie originara din sud-vestul Statelor Unite, precum si din nord-vestul Mexicului. Creste spontan mai ales in sudul Californiei, in deserturile Mojave si Sonora si reprezinta o planta care a fost intotdeauna considerata sacra pentru multe dintre populatiile native americane de pe coasta de vest, unde are numeroase utilizari. Cea mai raspandita este, fara indoiala, fumigatia mai sus amintita. In credinta nativilor americani, fumul facut din salvie arsa are capacitatea de a purifica spiritul persoanei. Poate fi folosit si inainte de ceremonii prin directionarea fumului unei crengute sau a unei frunze spre persoana respective, incepand de la cap pana la picioare, folosind o pana pentru a directiona mai usor fumul.

Caracteristicile si proprietatile salviei albe

Salvia alba este la fel de eficienta in purificarea locurilor, inainte si dupa o ceremonie sau in urma unor episoade dureroase, cum ar fi o cearta intr-un mediu anume. In acest caz, poate fi suficient sa lasati o crenguta sau o frunza de salvie alba sa arda. Daca doriti sa efectuati o curatare profunda a mediului in sine, este posibil sa va intoarceti in camera cu o frunza de salvie aprinsa, cu mare atentie la colturi. De asemenea, este indicat sa efectuati o purificare cu salvie alba in special in locurile in care va mutati pentru prima data, pentru a elimina energia reziduala legata de cei care au locuit anterior in casa. Aceasta purificare este imediata si extrem de profunda.

Conform unor traditii de pe coasta Pacificului, este indicat sa ardeti salvie alba pe o coaja. Salvia poate fi tinuta si intr-un buchet. In orice caz, dupa ce l-ati aprins, de indata ce se formeaza taciuni, este recomandabil sa stingeti flacara si sa le lasati sa emita fumul caracteristic. Un studiu de specialitate a aratat ca salvia alba are proprietati antibacteriene. Din acest motiv, a fost folosita cu succes sute de ani de catre nativii americani. Si astazi, salvia alba este folosita pentru a:

-Curata energiile negative;

-Purifica mediul si obiectele;

-Proteja impotriva negativitatii.

Potrivit samanilor, salvia alba ar putea sa “goneasca” dintr-un spatiu orice spirit malefic sau energii negative care ar putea fi prezente acolo. Aceasta putere este eliberata de planta, tocmai prin arderea frunzelor sale, grupate de obicei sub forma de baghete sau bete.

Chiar si astazi, multi nativi americani si nu numai, folosesc tulpinile si frunzele in timpul ceremoniilor de purificare si pentru a atrage prosperitatea. Stiinta incepe, de asemenea, sa studieze proprietatile ierburilor native si s-a descoperit ca arderea ierburilor medicinale ar aduce numeroase beneficii. Cercetatorii au observat, de fapt, o reducere de 94% a bacteriilor intr-un mediu tratat astfel. Curatarea aerului de bacterii are un impact semnificativ asupra sanatatii noastre. Calitatea aerului si a mediului nostru depinde de ioni negativi. Ionii negativi sunt prezenti in mod natural in aerul curat. In oras cantitatea de ioni negativi este semnificativ redusa datorita smogului, a aparatelor de uz casnic si a tesaturilor sintetice. Absenta acestor ioni in aer provoaca oboseala, depresie, alergie, astm, un sistem imunitar slab. Ei bine, salvia alba arsa elibereaza o cantitate incredibila de ioni negativi!

Cum se utilizeaza salvia alba

Exista diferite metode de utilizare legate de salvie alba, fiecare dintre ele avand efecte diferite, desi profund benefice. Cu cat sunteti mai receptivi si mai sensibili, cu atat este mai mare ajutorul pe care il percepeti din utilizarea acestei plante cu nenumarate proprietati.

Purificati-va casa! Lasati fumul sa treaca de-a lungul tuturor peretilor casei, avand grija deosebita sa nu sariti peste colturi. Aceasta metoda este ideala atunci cand cumparati o casa noua, cum spuneam. Mai mult, arderea salviei atunci cand meditati sau va relaxati este o solutie valida pentru calmarea mintii si deschiderea catre divin.

Purificati obiecte si animale. Fumul de salvie alba este un puternic purificator. Samanii il folosesc pentru a-si purifica obiectele rituale precum pipa. O putem folosi in schimb pentru a purifica cristalele.

Cum sa recunoasteti daca exista energie negativa?

Daca fumul eliberat apare subtire si delicat atunci cand buchetul de salvie alba este ars, inseamna ca energia casei este curata si purificata de negativitate. In caz contrar, daca fumul pare gros si curbat, inseamna ca aerul este saturat de negativitate. Salvia il va neutraliza, pur si simplu facand acest ritual timp de o ora. Apoi puteti incerca din nou a doua zi: veti observa ca imaginea fumului va aparea cu siguranta mai armonioasa si delicata. Cu toate acestea, este posibil ca in anumite zone ale casei sau in prezenta anumitor subiecti, fumul sa aiba o „tendinta negativa”. Insistati cu fumigatia in astfel de locuri sau in anumite situatii.

O regula importanta atunci cand se utilizeaza salvie: o modalitate de a curata negativitatea, odata ce fumigatia este activata, aceasta nu ar trebui niciodata oprita. De fapt, salvia se stinge de la sine cand a terminat activitatea de purificare. In plus, este intotdeauna important sa se evite contactul cu apa.

In concluzie…

Multe popoare native considera salvia alba asa cum s-a mentionat mai sus, o planta sacra, capabila sa elimine toxinele atunci cand intra in contact cu aceasta. Salvia alba este disponibila sub forma de betisoare, baghete si frunze la e-palosanto.com. Pur si simplu trebuie sa ardeti cateva frunze de salvie in interiorul unui recipient sau direct de pe bat, conducand fumul in toata camera sau casa, avand intotdeauna grija sa suflati fumul peste toate zonele locuintei!

Citeste continuarea Puterea de fumigatie a baghetelor, betelor si frunzelor de salvie alba de la e-palosanto.com!

Citește și