Radio France Internationale publică necrologuri ale oamenilor încă în viață

0

Un post de radio francez și-a cerut scuze după ce a publicat necrologurile mai multor oameni importanți – și în viață – inclusiv regina. Alții de pe lista care au intrat live prematur pe site-ul Radio France Internationale i-a inclus Clint Eastwood, Pele și Brigitte Bardot.

O „problemă tehnică” a dus la publicare, a spus RFI. „Oferim scuze oamenilor în cauză și vouă care ne urmăresc și au încredere în noi”, a adăugat radiodifuzorul.

Radiodifuzorii și mijloacele de informare în masă pregătesc adesea material necrolog pentru a putea publica cu promptitudine când se anunță un deces.

Problema a apărut atunci când RFI și-a mutat site-ul web către un alt sistem de gestionare a conținutului, conform declarației sale. Se spune că „aproximativ o sută” de proiecte de articole au fost publicate din greșeală – nu doar pe propriul site, ci și pe site-urile partenere, inclusiv Google și Yahoo.

„Problemă mare”

Omul de afaceri francez Bernie Tapie, în vârstă de 77 de ani, care era pe lista persoanelor cărora li s-a publicat avizul de deces de RFI, i-a fost publicat necrologul în cel puțin alte două ocazii de către alte știri.

Alții care s-au aflat în această situație au fost liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, fostul președinte american Jimmy Carter și cubanezul Raul Castro.

Niciunul dintre ei nu este în prezent mort. RFI a declarat că se „mobilizează pentru a remedia această eroare majoră”.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și