Remedii contra neplăcerilor menopauzei

0

Dacă nu vrei să urmezi un tratament hormonal, încearcă și câteva soluții naturale contra neplăcerilor provocate de menopauză.
Manopauza nu este o boală, ci o consecință firească a schimbărilor care au loc în organism odată cu înaintarea în vârstă.
Simptomele ei (bufeuri, transpirație nocturnă și uscăciune vaginlă) pot fi destul de supărătoare. Deși nu există un remediu care să te scape definitiv de aceste neplăceri, stilul de viață are un cuvânt greu de spus.

Omega 3, secretul echilibrului
Un studiu realizat în Franța în 2008 a demonstrat faptul că o cură de opt săptămâni cu Omaga 3 scade frecvența bufeurilor la jumătate. În plus, acești acizi grași reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și ajută la menținerea tonusului psihic la cote ridicate. Științific, este dovedit că o cură de două luni cu ulei de pește (care conține Omega 3) echivalează cu un tratament cu antidepresive, fără efecte adverse ale pastilelor.

Hormoni din plante contra bufeurilor

Semințele de in și de soia conțin fitoestrogeni, substanțe naturale asemănătoare estrogenului uman. Fitoestrogenii pot reduce frecvența bufeurilor, unele dintre cele mai neplăcute simptome ale menopauzei.

Calciu pentru oase rezistente

Odată cu încetarea producției de estrogen, oasele îți pierd densitatea și devin vulnerabile. Mineralele ajută la prevenirea osteoporozei, iar calciu, însoțit de fosforul care-l face mai ușor de asimilat, este cel mai important aliat al său.

Vitamina E păstrează pielea frumoasă
Scăderea producției hormonale duce și la uscarea pielii, care devine lipsită de strălucire și ridată. Ca antidot, poți lua suplimente de vitamina E, capsule de limba-mielului și ciuboțica-cucului.

Cum ții greutatea sub control
Kilogramele se acumulează mult mai ușor la menopauză, mai ales la nivelul coapselor și al taliei. Dietele drastice te pot îmbolnăvi sau îți poți agrava depresia. Suplimentele alimentară pe bază de ananas, grepfruit sau de coazăze negre, care luptă împotriva retenției de apă și a celulitei, îți sunt de un real folos. Și ceaiul verde arde grăsimile, așa că folosește-l în locul cafelei.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și