S-a dublat numărul persoanelor cu infecţii respiratorii în ultima săptămână in Sibiu

0

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că numărul persoanelor cu infecţii respiratorii din judeţ s-a dublat în ultima săptămână, faţă de cea anterioară, fiind înregistrate peste 4.500 de cazuri.

„În urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale din judeţul Sibiu (…) în perioada 27 ianuarie – 3 februarie (pe durata unei săptămâni) au fost înregistrate 4.512 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare, dublu faţă de cazurile din săptămâna precedentă, când au fost raportate 2.255 cazuri. De asemenea, numărul acestora este mai mare faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 4.199 de cazuri”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Sibiu remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă au fost înregistrate 671 de pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 309, faţă de 211 cazuri în săptămâna anterioară. S-au recoltat şi 4 probe pentru confirmarea gripei din spital: 3 de la cazuri severe, iar unul de la un caz cu evoluţie medie.

Trei sibieni au decedat din cauza gripei, de la începutul anului. Ultimul caz cu gripă, o femeie de 38 de ani, a murit pe 26 ianaurie, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Tot aici, luni, a decedat o femeie de 35 de ani, cu pneumonie.

Sursa: News24.ro.

Citește și