Schimbarile majore din Anglia din cauza COVID-19

0
Pandemia de Coronavirus a schimbat total viața din Marea Britanie, dar și de pe întreg mapamondul. Sportul își reintră și el încet, dar sigur în matca.

 

 Britanicii vor avea voie, de luni, 11 mai 2020, să facă exerciții fizice în fiecare zi în afara casei, ciclismul pare a fi devenit sportul numărul 1 al momentului acolo, plus că vor fi redeschise sălile de fitness. În plus Guvernul se pregătește să dea undă verde sporturilor care nu presupun contact fizic, cum ar fi tenisul și golful. Fotbalul este și el în stand-by.

Având în vedere că în Regatul Unit se vor mai relaxa de luni măsurile de restricție, dar se vor păstra cele legate de transportul public cel puțin încă o săptămână, se pot trage concluzii legate de schimbările pozitive care au intervenit în viața britanicilor din viața de zi cu zi.

Viața de zi cu zi a locuitorilor din Marea Britanie s-a schimbat neimaginat de mult în ultimele două luni. Asta din cauza faptului ca oamenii au fost nevoiți să-și abandoneze obiceiurile de rutină.

Primul ministru Boris Johnson urmează să se adreseze națiunii duminică seara, 10 mai 2020, pentru a anunța clar ce măuri se vor lua, dar un subiect important va fi și cel legat de ”harta rutieră” prin care vrea să scoată Marea Britanie din blocaj. Însă, cum nu sunt așteptate schimbări majore în viitorul apropiat, putem vorbi despre modul în care Marea Britanie s-a adaptat la acest ”nou normal”.

Revine Bundesliga! Meciurile vor putea fi urmărite în Digi Online, pe canalele Digi Sport. Descarcă aplicația și poți urmări partidele pe telefon sau tabletă

Restricțiile de distanțare socială au făcut ca transportul public să devină o ultimă soluție pentru apropierea oamenilor. În plus, poliția a subliniat în mod repetat că astfel de călătorii trebuie reduse la minimum, atât cu transportul public, dar și cu mașinile personale.

În general, oamenii călătoresc mult mai puțin acum, dar când există alternative numărul este în creștere, ceea ce îi îngrijorează în acest moment pe șefii Executivului.

Așadar, în ultima perioadă, ciclismul în general a devenit mult mai popular în Marea Britanie, dar nu numai. Reprezentanții Halfords, un  important retailer britanic, au raportat vânzări de biciclete ”foarte puternice” în ultima săptămână.

Orașele din Regat au răspuns prompt acestei tendințe de a evita transportul public, astfel că au luat măsuri prin care bicicliștii să se poată deplasa mai sigur și mai ușor. Mai mult, primarul Londrei, Sadiq Khan, intenționează să introducă benzi temporare pentru biciclete.

Un sondaj recent realizat de consultantul Systra a sugerat că 61% dintre britanici s-ar fi arătat nervoși pentru faptul că s-a utilizat transportul public și după ”blocaj”, ceea ce sugerează că această tendință poate continua chiar și atunci când restricțiile vor fi reduse.

Este limpede că pandemia i-a făcut pe oameni să facă mai mult sport. De voie, de nevoie, de plictiseală sau pur și simplu pentru a se menține în formă, oamenii au practicat sportul și la ei acasă.

În 2019, Statista a descoperit că Marea Britanie avea în jur de 6.700 de cluburi de fitness, cu aproximativ 9,7 milioane de membri. Dintre națiunile europene, numai Germania are mai mulți membri, iar cluburile de fitness din Marea Britanie generează o cifră de afaceri anuală de aproape două miliarde de lire sterline. Cu aceste spații în prezent uzate, cei care doresc să se mențină în formă au apelat la tehnologie pentru o alternativă. Acum, se spune că numărul membrilor va crește mult după această restricție și că profitul se poate și dubla.

O aplicație de fitness pentru casă produsă de Peloton, marca de ciclism, a raportat o creștere cu 77% a descărcărilor față de anul trecut și oferă acum cursuri de yoga, dar și altele. De asemenea, rularea aplicațiilor precum Strava, Nike Training Club și Map My Run au înregistrat vârfuri uriașe în această perioadă.

Unul dintre cele mai populare canale YouTube legate de yoga, Yoga With Adrienne, a cunoscut, de asemenea, o creștere masivă a spectatorilor, în timp ce oamenii caută noi modalități de a se menține în formă acasă. Numărul de vizionări zilnice despre videoclipurile sale s-a triplat de la mijlocul lunii martie, când blocarea a devenit o realitate pentru oamenii din întreaga lume.

 

sursa digi24.ro

Sursa: News24.ro.

Citește și