Sisteme de izolare cumpărate din donaţiile firmelor şi ale persoanelor private, oferite ISU

0

Membrii Asociaţiei Întreprinzătorilor Maramureş (AIM) au achiziţionat, în urma donaţiilor asigurate de firmele din judeţ şi ale persoanelor fizice, două sisteme de izolare, echipamentele fiind predate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, au informat, marţi, reprezentanţii asociaţiei.

„Pentru a veni în sprijinul celor care acţionează în prima linie, Asociaţia Întreprinzătorilor Maramureş, organizaţie înfiinţată pentru a susţine dezvoltarea economică şi socială a judeţului, a decis să ofere pompierilor maramureşeni două sisteme de izolare şi transport pentru persoanele infectate cu noul coronavirus COVID-19. Sunt două echipamente dezvoltate de către cercetătorii militari români pentru izolarea temporară şi transportul în siguranţă al persoanelor suspecte sau confirmate de contaminare cu agenţi biologici. Acestea îndeplinesc măsurile specifice de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare, respectiv pe traseul de transport”, arată reprezentanţii AIM.

Totodată, Asociaţia Întreprinzătorilor Maramureş a demarat mai multe campanii de strângere de fonduri, printre care se află şi „Ajutăm Îngerii Medici” pentru identificarea şi achiziţionarea de echipamente şi bunuri cu destinaţie medicală, necesare pentru limitarea şi prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19.

În context, Asociaţia Prietenii Spitalului, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului şi Camera de Comerţ de Industrie China-România, filiala Maramureş sunt implicate în acţiuni de strângeri de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente şi materiale pentru spitalele din judeţ.

De asemenea, în cursul zilei de joi, medicii din mai multe spitale din judeţul Maramureş vor participa la o videoconferinţă cu omologii lor din China pentru a afla situaţia şi evoluţia tratamentelor pentru pacienţii afectaţi de COVID-19. Acţiunea la care participă şi alţi medici din ţară este susţinută de Camera de Comerţ de Industrie China-România, filiala Maramureş, Ambasada Chinei în parteneriat cu Primăria municipiului Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş şi compania Huawei.

Sursa: News24.ro.

Citește și