Șoferii de biciclete din Cambodgia au primit drept recompensă, un moment deosebit la cinema

0

Prezentați cu un film, masă, medicamente și o sumă de 20 de dolari, șoferii de ciclotaxi din Cambodgia au primit un tratament rar la sfârșit de săptămână și o scurtă distragere a atenției din momentele grele, deoarece coronavirusul afectează turismul.

Sute de șoferi care se luptă să se întâlnească au fost văzuți întinși în vehiculele cu pedale în timpul proiecției speciale de sâmbătă, când a apărut un cinematograf improvizat într-o curte cu iarbă din capitala Phnom Penh.

Li s-a arătat noul film „Părinții” de regizorul local Huy Yaleng, despre lupta zilnică a unui șofer de ciclism pentru a-și întreține familia.

„M-am rupt. Îmi amintesc cum trebuia să fac orice și oricum pentru a-mi întreține familia ”, a spus Sun Sokhorm, 67 de ani, șofer de ciclism de 34 de ani.

„Povestea s-a simțit ca propria mea poveste.”

Șoferii de cicloturisme din Cambodgia au fost de mult timp o alegere populară pentru vizitatorii dornici de a admira obiectivele turistice și de a se bucura de zgomotul din Phnom Penh într-un ritm liniștit.

Dar impactul devastator al pandemiei coronavirusului asupra călătoriilor globale a înregistrat scăderea numărului de turiști, chiar dacă Cambodgia a raportat mai puțin de 500 de cazuri, fără decese.

Sokhorm câștigă aproximativ o treime din ceea ce făcea înainte de pandemie, uneori doar 3 USD pe zi.

„Nu a mai rămas mult, dar pot supraviețui”, a spus el.

Filmul a fost un succes printre șoferi, dintre care unul avea 93 de ani, născut cu doar câțiva ani înainte ca cyclos să apară pentru prima dată în fosta colonie franceză în 1936.

Filmul cu pedale a fost ideea studentului Taing Huang Hao, în vârstă de 20 de ani, care l-a întâlnit pe Sokhorm luna trecută și a ajutat la organizarea strângerii de fonduri pe rețelele sociale pentru șoferii de ciclism.

În ultima rundă, el a făcut echipă cu regizorul Yaleng pentru a strânge 5.000 de dolari pentru a distribui la proiecția privată.

„Se pot vedea în interiorul greutăților descrise de film, așa că nu au impresia că trec singuri prin asta”, a spus el. „Ei sunt povestitorii orașului”, a spus el.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata