Unele cinematografe Vue vor fi deschise doar cu jumătate de normă

0

Aproape un sfert din cinematografele din Marea Britanie de la Vue se vor închide timp de trei zile pe săptămână ca urmare a amânărilor următorului film James Bond și a altor blockbustere.

Douăzeci și unu dintre cele 87 de site-uri ale lanțului vor fi închise de marți până joi.

Măsura este necesară „pentru a ne asigura că afacerea noastră este bine plasată financiar pentru a rezista la incertitudinea care urmează”, a spus un purtător de cuvânt.

Intrările în cinematografele din Marea Britanie în 2020 ar trebui să fie cele mai scăzute de când au început înregistrările cu aproape un secol în urmă.

The Guardian a raportat luni că se așteaptă ca numărul de bilete să scadă cu peste 900 de milioane de lire sterline, comparativ cu 2019.

Anunțul Vue urmează închiderii temporare a tuturor celor 127 de cinematografe Cineworld și Picturehouse și deciziei Odeon de a deschide 30 din cele 120 de locații ale sale de vineri până duminică.

Totul urmează amânării No Time To Die a lui James Bond, una dintre cele mai aprinse lansări viitoare, din noiembrie până în aprilie 2021.

Fusese deja respinsă din aprilie 2020.

Au existat, de asemenea, întârzieri în alte filme importante precum Dune și Black Widow.

Săptămâna trecută, Disney a spus că animația sa Soul, care prezintă vocea lui Jamie Foxx, va fi lansată pe serviciul de streaming Disney + în loc să apară la cinematografe la sfârșitul lunii noiembrie, așa cum era planificat.

CEO-ul Vue, Tim Richards, a avertizat recent despre impactul dispariției lansărilor majore precum Bond din programul de pe ecranul mare.

„Problema noastră acum este că nu avem filme. Aceasta a fost o mare lovitură pentru noi”, a spus el săptămâna trecută. „Probabil vom reuși să reușim. Sunt îngrijorat de independenții și de micii operatori regionali chiar acum care se vor lupta cu adevărat și, atunci când se vor închide, s-ar putea să nu se mai redeschidă”.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și