Costache: Termoscanerele sunt mai puţin eficace în cazul coronavirusului decât în alte patologii de acelaşi tip

0

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri că termoscanerele sunt mai puţin eficace în cazul coronavirusului decât în alte patologii de acelaşi tip şi a afirmat că în România trebuie să existe „măcar două-trei termoscanere la nivel naţional pe aeroporturile mari în perioadele care vor urma”.

„Din păcate, termoscanerele nu sunt foarte eficace. În această infecţie cu coronavirus – pacienţii sunt afebrili în primele zile şi pot avea chiar o formă avansată. În primele zile pacienţii au o formă de pneumonie interstiţială, dar care nu se manifestă clinic. Termoscanerele sunt mai puţin eficace ca în alte patologii de acelaşi tip. Termoscanerele erau eficace, de exemplu, în SARS”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

El a susţinut că ar trebui să existe „măcar două-trei termoscanere” în aeroporturile mari.

„Cred că în România trebuie să existe măcar două-trei termoscanere la nivel naţional pe aeroporturile mari în perioadele care vor urma. Probabil nu este singurul virus de acest tip cu care populaţia din ţara noastră se va lovi în perioada care va urma, în anii care urmează”, a arătat Costache.

Costache a precizat că la nivel naţional a decis achiziţii suplimentare de ventilatoare (plămân artificial) pentru fiecare spital judeţean şi pentru centrele de boli infecţioase.

Ministrul a mai spus că acest tip de virus, după mai multe „cicluri umane”, poate să devină „mai patogen de la o lună la alta”.

Sursa: News24.ro.

Citește și