Acționarii Norwegian Air susțin planul de restructurare

0

Acționarii Norwegian Air au susținut joi planul de salvare financiară al transportatorului într-o serie de voturi joi, a spus compania aeriană, unul dintre mai multe obstacole pe care compania trebuie să le elimine pentru a supraviețui pandemiei COVID-19.

Norvegian se confruntă cu negocieri dificile cu creditorii în lunile următoare, deoarece încearcă să-și reducă datoriile și pasivele de aproximativ 66,8 miliarde de coroane (7,75 miliarde de dolari).

De asemenea, trebuie să găsească investitori și împrumutători dispuși să facă bani noi. Compania aeriană a obținut protecția creditorilor în această lună de la instanțele din Norvegia și Irlanda, oferindu-i un spațiu de respiro în timp ce încearcă să transforme datoriile în capitaluri proprii.

Compania își propune, cu ajutorul instanțelor, să apară până pe 26 februarie ca un transportator mai mic, dar mai eficient, cu mai puține aeronave, mai puține datorii și mai mult capital.

Peste 80% dintre proprietarii norvegieni au votat în favoarea lăsării consiliului de administrație să ridice până la 4 miliarde de coroane norvegiene dintr-o vânzare de acțiuni sau instrumente hibride.

Dacă eșuează, Norwegian a spus că ar putea rămâne fără numerar până la sfârșitul lunii martie. Compania, care a contribuit la transformarea călătoriilor transatlantice prin extinderea modelului de afaceri al bugetului european la destinații pe distanțe mai lungi, a fost forțată să pună la sol toate cele 140 de avioane ale sale, în afară de pandemia de coronavirus.

„Cum arată situația acum, Norwegian va începe să crească producția în jurul lunii aprilie a anului viitor”, a declarat site-ul web al afacerii E24, citat de directorul financiar Geir Karlsen.

Printre creditorii majori se numără locatorii de aeronave Aercap și BOC Aviation, planificatorul Airbus și Banca de Export-Import din Statele Unite, care au ajutat la finanțarea achizițiilor de avioane Boeing.

Principalele filiale norvegiene care dețin aeronave sunt irlandeze, dar compania mamă Norwegian Air ASA este înregistrată în Norvegia. Acțiunile norvegiene au crescut cu 10% cu 1031 GMT pentru a tranzacționa la 0,67 coroane în Oslo, dar sunt încă în scădere cu 98% până acum în 2020.

Citeste continuarea Acționarii Norwegian Air susțin planul de restructurare

Citește și