Acționarul de top Toshiba este sprijinit de CalPERS în privința sondajelor companiei

0

Sistemul de pensionare a angajaților publici din California (CalPERS) și Norges Bank Investment Management (NBIM) au votat în favoarea unei propuneri a unui acționar de top, Toshiba Corp, pentru o anchetă independentă în conglomeratul japonez, conform înregistrărilor voturilor.

Effissimo, cu sediul în Singapore, care este cel mai mare acționar al Toshiba, cu o participație de 9,9%, solicită o anchetă independentă asupra acuzațiilor conform cărora acționarii ar fi fost presați cu privire la modul de votare a nominalizărilor directorilor înainte de adunarea generală anuală de anul trecut.

CalPERS și NBIM, cel mai mare fond public de pensii din SUA și, respectiv, cel mai mare fond suveran din lume, au votat în favoarea anchetei independente înainte de adunarea extraordinară a acționarilor din 18 martie. CalPERS deține 0,45% din Toshiba, iar NBIM are 1,32%, potrivit datelor Refinitiv.

Chiar dacă miza lor este mică, sprijinul unor investitori instituționali proeminenți ar putea spori impulsul pentru Effissimo și alți acționari activiști care au fost profund nemulțumiți de conducerea Toshiba cu privire la guvernanța și strategia sa de afaceri.

Cu toate acestea, Blackrock Inc – cel mai mare administrator de active din lume – a votat împotriva propunerii lui Effissimo, a declarat o sursă familiarizată cu problema. Un reprezentant pentru BlackRock în Japonia a refuzat să comenteze.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata