Acțiunile asiatice fac un pas înapoi, câștigurile rapide ale Microsoft stimulează optimismul tehnologic

0

Acțiunile asiatice au scăzut miercuri, în timp ce investitorii se uitau la îndrumările Rezervei Federale cu privire la politica sa monetară, în timp ce contractele futures pentru acțiunile din SUA au crescut după câștigurile puternice de la Microsoft.
Se așteaptă ca acțiunile europene să scadă puțin, futures-urile EuroStoxx 50 scăzând cu 0,3%, iar contractele futures FTSE cu 0,4%.

Gama MSCI a acțiunilor din Asia din Japonia a scăzut cu 0,2%, fiind mai scăzută de profiturile din acțiunile din resurse, deoarece unii investitori s-au preocupat de evaluările întinse.

„Economia globală pare să piardă puțin impulsul și încă nu există niciun semn clar că infecțiile cu COVID-19 încetinesc, chiar și după ce vaccinările au început în unele locuri. Mă aștept ca acțiunile să rămână blocate pentru o perioadă de timp ”, a declarat Hisashi Iwama, senior manager de portofoliu la Asset Management One.

Însă sectorul tehnologic a rămas un punct de interes major după ce câștigurile Microsoft au ridicat futures-urile Nasdaq cu 0,5%, în timp ce și Nikkei din Japonia a crescut cu 0,3%.

Acțiunile Microsoft au crescut cu 3,7% în tranzacționarea extinsă, după ce serviciile sale de cloud computing Azure au crescut cu 50%, sporind optimismul pentru alți giganți tehnologici din SUA, inclusiv Apple și Facebook, care anunță rezultate trimestriale mai târziu.

„Câștigurile Microsoft au fost superbe, chiar în comparație cu așteptările puternice ale pieței”, a spus Norihiro Fujito, strateg șef de investiții la Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.
„Acțiunile acelor firme de tehnologie se află într-un declin mic din august, dar este probabil să conducă piața din nou, având în vedere perspectivele lor solide”, a spus el.

În vârful lunii august, capitalizarea de piață combinată a primelor cinci mari companii de tehnologie din SUA, care includ și Amazon și Alphabet, a atins 24,6% din indicele S & P500 al blue chip-ului american. S-a situat la 22,7%, încă mult peste 15% acum doi ani.

Futures-urile S & P500 au fost în mare parte plate, plafonate cu prudență înainte de întâlnirea politică a Fed, precum și luarea de profit pe acțiunile ciclice după câștigurile majore din această lună.

S & P500 tranzacționează acum la 22,7 ori câștigurile sale așteptate, aproape de vârful său din septembrie de 23,1 ori, care a fost cel mai umflat nivel de la balonul dotcom din 2000.

O creștere a acțiunilor companiei de jocuri video Gamestop, condusă de investitori cu amănuntul, a ridicat, de asemenea, unele îngrijorări cu privire la faptul că un raliu propulsat de o mulțime de bani de stimulare de la guverne și bănci centrale a devenit extremă.

Totuși, analiștii se așteaptă ca Rezerva Federală SUA să rămână pe același ton pentru a ajuta la accelerarea redresării economice atunci când își încheie miercuri reuniunea politică de două zile.

Discuțiile de stimulare ale SUA sunt, de asemenea, în centrul atenției, liderul majorității Senatului SUA, Chuck Schumer, afirmând că democrații vor continua planul de ajutorare a coronavirusului de 1,9 trilioane de dolari al președintelui Joe Biden, fără sprijinul republicanului, dacă este necesar.

Notele de referință pe 10 ani au avut un randament de 1,035%, după ce au atins marți minimul de trei săptămâni de 1,028%, având legătură cu speculațiile în creștere pe care Biden ar trebui să le reducă și, eventual, să întârzie planul său ambițios de stimulare.

Dolarul SUA a fost puțin mișcat, investitorii așteptând decizia Fed pentru indicii dacă ar trebui să cumpere valute mai riscante.

Indicele dolarului a cochetat cu minimul din această săptămână, la 90.204, în timp ce euro s-a menținut ferm la 1.2161 dolari.

Lira sterlină a crescut până la 1.3753 dolari, un nivel văzut ultima dată în mai 2018, în timp ce yenul japonez a schimbat valoarea la 103,70 pe dolar.

Dolarul australian a scăzut cu 0,1% la 0,7739 dolari, arătând un răspuns redus la datele inflației locale mai puternice decât se aștepta.

Prețurile petrolului au fost susținute de optimismul economic, tranzacțiile futures pe țiței din SUA tranzacționând cu 0,6%, la 52,95 dolari pe baril.

Fondul Monetar Internațional și-a ridicat prognoza pentru creșterea globală în 2021, așa cum era de așteptat pe scară largă, și mulți investitori se așteaptă să revină recuperarea economică globală din criza pandemică.

Citeste continuarea Acțiunile asiatice fac un pas înapoi, câștigurile rapide ale Microsoft stimulează optimismul tehnologic

Citește și