Acțiunile asiatice se apropie de maxime record, pe măsură ce planurile de stimulare din SUA compensează problemele legate de virus
Acțiunile asiatice s-au ridicat la maxime istorice luni, din cauza îngrijorărilor legate de creșterea cazurilor de COVID-19 și a întârzierilor în aprovizionarea cu vaccinuri, care au fost eclipsate de optimismul unui plan de stimulare fiscală de 1,9 trilioane de dolari pentru a ajuta la revigorarea economiei SUA.
Sentimentul din regiune a fost, de asemenea, stimulat de un raport potrivit căruia China a depășit Statele Unite pentru a fi cel mai mare beneficiar de investiții străine directe în 2020, cu intrări de 163 miliarde de dolari.
Piețele futures au indicat, de asemenea, lansări mai ferme în altă parte. E-mini futures pentru S&P 500 a crescut cu 0,37%, futures pentru eurostoxx 50, precum și FTSE din Londra au crescut cu 0,3% fiecare, în timp ce cele pentru DAX din Germania au adăugat 0,4%.
„Povestea ISD a ridicat cu siguranță China și vecinii săi de azi, reflectând o revenire economică în piețele geografice adiacente”, a declarat Jeffery Halley, analistul de piață din Singapore al OANDA.
„Privind în perspectivă, acțiunile vor găsi reacții mai semnificative din progresul său, nu al pachetului de stimuli Biden, ci de nivelul de corupție afișat de Rezerva Federală la reuniunea FOMC din această săptămână.”
Piețele globale de acțiuni au înregistrat niveluri record în ultimele zile. Vaccinurile COVID-19 vor începe să reducă ratele de infecție la nivel mondial și vor ajuta la o redresare economică mai puternică a SUA sub președintele Joe Biden.
Totuși, investitorii sunt, de asemenea, precauți cu privire la evaluările falimentare pe fondul întrebărilor cu privire la eficiența vaccinurilor în combaterea pandemiei și în timp ce parlamentarii americani continuă să dezbată un pachet de ajutor pentru coronavirus.
Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut la 726,46, la distanța maximă de 727,31 de săptămâna trecută.
Valoarea de referință a crescut cu aproape 9% până acum în ianuarie, pe drumul celei de-a patra creșteri lunare consecutive.
Japonezul Nikkei a revenit din cauza scăderilor la tranzacționare timpurie, până la 0,7%.
Acțiunile australiene au adăugat 0,4% după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din țară a aprobat vaccinul Pfizer / BioNTech COVID-19, cu o lansare treptată, probabil la sfârșitul lunii viitoare.
Acțiunile chineze au crescut, cu indicele blue-chip CSI300 în creștere cu 1,1%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu aproape 2%, condus de stocurile de tehnologie.
Toate privirile sunt îndreptate spre Washington DC, în timp ce parlamentarii americani au fost de acord că primirea vaccinului COVID-19 către americani ar trebui să fie o prioritate.
Piețele financiare au privit un pachet masiv, deși dezacordurile au însemnat luni de indecizie într-o țară care suferă, cu mai mult de 175.000 de cazuri COVID-19 pe zi, cu milioane de locuri de muncă pierdute.
Cazurile globale COVID-19 se apropie de 100 de milioane, cu peste 2 milioane de morți.
Hong Kong a închis sâmbătă o zonă a peninsulei Kowloon, prima măsură de acest fel pe care orașul a luat-o de când a început pandemia.
Rapoartele despre noua variantă UK COVID au arătat că este extrem de infecțioasă, dar poate fi mai mortală decât tulpina originală.
În Uniunea Europeană, liderii politici și-au exprimat îngrijorarea pe scară largă cu privire la suspendarea de către AstraZeneca și Pfizer Inc a livrării dozelor promise, prim-ministrul italian atacând furnizorii de vaccinuri, spunând că întârzierile s-au soldat cu o încălcare gravă a obligațiilor contractuale.
Vineri, Dow a scăzut cu 0,57%, S&P 500 a pierdut 0,30%, iar Nasdaq a adăugat 0,09%. Cei trei indici principali din SUA s-au închis ascendente, cu Nasdaq în creștere cu peste 4%.
Analiștii Jefferies au declarat că piețele bursiere din SUA arătau supraevaluate, deși rămâneau în continuare în creștere.
„Pentru ca piața de valori să aibă o relaxare reală, mai degrabă decât doar o corecție a pieței bursei, trebuie să existe un catalizator”, a spus analistul Christopher Wood.
„Asta înseamnă fie o recesiune economică, fie o înăsprire materială a politicii Sistemului de Rezerve Federal al Statelor Unite ale Americii”, a spus Wood, adăugând că niciuna dintre acestea nu va avea loc în grabă.
În valută, perechile majore au fost prinse într-un interval restrâns, pe măsură ce piețele așteaptă întâlnirea Sistemului de Rezerve Federal al Statelor Unite ale Americii de miercuri.
Indicele dolarului s-a redus la 90,073, cu euro la 1,2181 dolari, în timp ce lira sterlină a fost un pic mai fermă, la 1,3721 dolari.
Yenul japonez a fost o idee mai slab, la 103,69 pe dolar.
În materii prime, Brent a renunțat la pierderile timpurii pentru a fi ultimul plafon plat la 55,41 dolari barilul, iar țițeiul american a crescut cu 3 cenți la 52,30 dolari.
Aurul a fost plasat la 1.852,9 dolari pe uncie.
Citeste continuarea Acțiunile asiatice se apropie de maxime record, pe măsură ce planurile de stimulare din SUA compensează problemele legate de virus