Acțiunile londoneze se retrag pe măsură ce Brexit se blochează

0

Acțiunile cotate la Londra au căzut vineri de temerile unui Brexit tumultuos fără acord în trei săptămâni, în timp ce GlaxoSmithKline a fost supusă după ce a anunțat o întârziere în eforturile sale de a dezvolta un vaccin COVID-19.

Blue-chip-ul FTSE 100 a scăzut cu 0,8%, condus de scăderea stocurilor financiare, energetice și industriale. FTSE 250, concentrat pe plan intern, a scăzut cu 1%, aducând scăderi săptămânale la peste 3%, întrucât prim-ministrul Boris Johnson a spus că există „o posibilitate puternică” ca Marea Britanie și Uniunea Europeană să nu reușească să încheie un nou acord comercial.

„Devine din ce în ce mai vag despre care sunt dezacordurile specifice”, a spus strategul Deutsche Bank Jim Reid. „

Există posibilitatea ca politicienii din ambele părți să fie dornici să minimizeze masiv șansele unui acord doar pentru a scoate unul din pălărie până duminică sau cel puțin să spună că unul începe să apară”.

Indicii bursieri de referință din Londra au revenit de la un accident cauzat de coronavirus în martie, dar și-au întârziat colegii din SUA și Europa, deoarece datele sugerează un impact mult mai profund asupra creșterii economice interne.

Un sondaj Reuters din această lună a constatat că va dura cel puțin doi ani până când PIB-ul britanic va atinge nivelurile pre-pandemice.

În știrile companiei, producătorul de medicamente GlaxoSmithKline a fost plat, deoarece a spus că vaccinul experimental pe care îl dezvoltă împreună cu Sanofi din Franța a arătat un răspuns imun insuficient în studiile clinice.

Rolls-Royce a scăzut cu 6,7%, pe măsură ce a adâncit prognoza fluxurilor de numerar din acest an și a avertizat că perspectivele rămân provocatoare.

„Va dura încă ceva timp până când fluxul lor de venituri din aviația civilă va reveni oriunde aproape de normal, dar speranța este că, în noul an, acest lucru va începe să revină pe măsură ce programele de zbor vor fi restabilite”, a spus Michael Hewson analist de piață la CMC Markets UK.

Calisen Plc a crescut cu 24,9% după ce a declarat că a fost de acord să devină privat într-un acord de 1,43 miliarde de lire sterline (1,90 miliarde de dolari).

Citeste continuarea Acțiunile londoneze se retrag pe măsură ce Brexit se blochează

Citește și