Acțiunile mondiale cresc pe măsură ce prețul petrolului alimentează creșterea inflației

0

Acțiunile mondiale se luptau pentru a evita joi o a doua zi de scăderi, deoarece indicii de creștere a inflației, conduse de un nivel ridicat al prețurilor petrolului și cele mai puternice prețuri ale cuprului din aproape un deceniu, țineau sub control comercianții după o agitație agitată.

Piețele europene au reușit să adune niște câștiguri modeste timpurii, pe măsură ce taurii de mărfuri au condus forajele și minerii cu 2% pentru a compensa câștigurile dezamăgitoare de la companii precum Airbus și Orange.

Totuși, contractele futures de pe Wall Street erau blocate, iar majoritatea indicilor Asiei scăzuseră peste noapte. China s-a întors din vacanța de Anul Nou Lunar la vederea băncii sale centrale care a scurs 260 de miliarde de yuani (40,31 miliarde de dolari) de pe piețele monetare, ridicându-și îngrijorarea cu privire la înăsprirea politicii din spate.

Randamentele obligațiunilor guvernamentale au luat o pauză după vânzarea determinată de inflație a venitului global fix, deși taxa de mărfuri a menținut petro-monedele precum dolarul canadian, coroana norvegiană și rubla rusă crescând.
„Tema clară chiar acum sunt rotațiile și girațiile de pe piețele din toate părțile”, a spus Arnab Das, strategul de piață global al Invesco.

Vânzările cu amănuntul puternice din SUA, miercuri, semnifică faptul că Rezerva Federală intenționează să-și mențină ratele dobânzilor scăzute la un nivel record și un plan de stimulare „mare” al SUA cresc optimismul în ciuda pandemiei de coronavirus.

O vreme deosebit de rece în Texas a continuat să mărească prețurile petrolului, deoarece vremea neobișnuit de rece împiedică producția în cel mai mare stat producător de țiței din SUA.

Joi, brentul a depășit 65 de dolari pe baril pentru prima dată în peste un an. Tregiul Intermediar West Texas din SUA a crescut la 61,80 dolari pe baril. Ambele au crescut cu peste 300% din aprilie anul trecut.

Indicele de referință al cuprului pe trei luni la London Metal Exchange a crescut cu până la 2,4%, până la 8.595 dolari pe tonă. Acesta este cel mai puternic din aprilie 2012 și aproape dublu față de ceea ce a scăzut în martie anul trecut, la apogeul îngrijorărilor legate de COVID.

Citeste continuarea Acțiunile mondiale cresc pe măsură ce prețul petrolului alimentează creșterea inflației

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata