Acțiunile producătorului auto din Coreea de Sud, Kia, cresc cu 14,5% datorită înțelgerii cu Apple privind construcția de mașini electrice

0

Acțiunile Kia Corp din Coreea de Sud au atins miercuri cele mai mari valori din ultimele două decenii, după ce un raport din presa locală a declarat că producătorul auto va semna un acord în valoare de 3,59 miliarde de dolari cu Apple Inc pentru a construi vehicule electrice.

Acțiunile Kia, o filială a Hyundai Motor Co, au crescut cu până la 14,5% pentru a atinge cea mai mare valoare din 1997, la 102.000 de câștiguri miercuri.

Creșterea a avut loc după ce presa de știri online din Coreea de Sud, DongA.com, a raportat că Apple va investi 3,6 miliarde de dolari în Kia în timp ce vor colabora pentru a produce vehicule electrice Apple în uzina Kia din Georgia, fără a cita surse. Raportul spunea că acordul va fi semnat pe 17 februarie.

Apple va viza producerea a 100.000 de vehicule anual până în 2024 la uzina Kia, se arată în raport, urmărind extinderea capacității anuale la 400.000 într-o etapă ulterioară.

Apple și Hyundai au refuzat să comenteze atunci când au fost contactate de Reuters.

Acțiunile Kia au crescut cu aproape 20% pe 20 ianuarie, după ce un raport din mass-media a declarat că părintele său Hyundai Motor Group a decis că Kia va fi responsabilă de propunerea de cooperare cu Apple pentru mașinile electrice.
La acea vreme, Kia a declarat că revizuiește cooperarea cu mașini electrice cu mai multe firme străine, fără a menționa raportul care o leagă de un proiect cu Apple.

Reuters a raportat săptămâna trecută că Hyundai Motor Group a „hotărât provizoriu” că ar dori ca Kia să fie partener cu Apple, citând un om din interiorul Hyundai.

Acțiunile Hyundai Motor au crescut cu 1,7%, în timp ce filialele Hyundai Mobis Co Ltd și Hyundai Glovis Co Ltd au crescut cu 3,3%, respectiv 6,7%, depășind creșterea de 0,1% din piața de valori mai largă din Coreea de Sud, KOSPI.

Citeste continuarea Acțiunile producătorului auto din Coreea de Sud, Kia, cresc cu 14,5% datorită înțelgerii cu Apple privind construcția de mașini electrice

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata