Airbus a concediat 16 angajați suspectați de spionaj industrial

0

Gigantul european Airbus a concediat 16 angajați în urma unor acuzații care au dus la deschiderea unei anchete în Germania privind suspiciuni de spionaj industrial, a informat duminică agenția germană DPA, citată de Le Figaro.

Potrivit sursei citate, Airbus ar fi confirmat disponibilizările, fără a da mai multe detalii. În septembrie, surse din companie au declarat că procurorii germani au lansat o investigație privind suspiciuni de spionaj la adresa unor angajați ai Airbus. Ancheta ar fi vizat două contracte încheiate de companie cu forțele armate germane privind livrări de armament.

„Unii dintre angajații noștri dețineau documente pe care nu ar fi trebuit să le aibă”, a spus o sursă din cadrul Airbus.

Angajații lucrau în cadrul programului Line Communications, Intelligence and Security (CSI) din Munchen, care se ocupă de securitate cibernetică și activități conexe. Airbus a declarat că efectuează o „anchetă internă continuă cu sprijinul unei firme de avocatură externe” în acest caz. „Grupul cooperează pe deplin cu autoritățile competente pentru soluționarea acestui caz”, a anunțat compania, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit presei germane, angajații în cauză au obținut accesul la dosare secrete ale Armatei germane cu privire la achiziția unui sistem de comunicații, printre altele.

Sursa foto: bbc.com

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și