Alibaba bate estimările trimestriale ale vânzărilor în ceea ce privește puterea comerțului electronic

0

China Alibaba Group Holding Ltd BABA.N a depășit estimările pentru veniturile trimestriale joi, întrucât activitatea sa principală de comerț electronic a continuat să crească după apariția Chinei din blocarea coronavirusului.

Rezultatele vin pe seama suspendării surprinzătoare a Chinei a grupului 6688. Ant Group, afiliată cu Alibaba, a înregistrat o cotă la Shanghai de 37 miliarde de dolari, considerată de analiști și investitori ca o încercare de a-l înlătura pe fondatorul Jack Ma și imperiul său de servicii financiare.

Rezultatele Alibaba coincid, de asemenea, cu rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, democratul Joe Biden apropiindu-se de victorie.

Sub președinția lui Donald Trump, primele două economii ale lumii s-au ciocnit adesea din cauza comerțului, forțând multe companii chineze să renunțe la listele din SUA sau să se întoarcă la bursele din apropiere.

Veniturile din afacerea cloud computing a Alibaba, o zonă de interes pentru companie, au crescut cu 60% la 14,9 miliarde de yuani.

Vânzările din activitatea de bază a comerțului electronic Alibaba au crescut cu 29%, până la 130,92 miliarde de yuani în trimestrul raportat.

Venitul net a scăzut cu 63%, la 26,52 miliarde de yuani, întrucât compania a înregistrat un câștig unic o dată cu dobânda de 33% din Ant Group.

Veniturile au crescut cu 30%, până la 155,06 miliarde de yuani, în trimestrul încheiat la 30 septembrie, comparativ cu estimările de 154,74 de yuani, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Acțiunile listate în SUA ale companiei, care au câștigat aproximativ 39% în acest an, au scăzut cu 1,8% la tranzacționare, înainte de clopot.

Citeste continuarea Alibaba bate estimările trimestriale ale vânzărilor în ceea ce privește puterea comerțului electronic

Citește și