Angela Merkel spune că variantele COVID riscă un al treilea val de infectări, țara trebuie să fie precaută

0

Noile variante ale COVID-19 riscă un al treilea val de infecții în Germania și țara trebuie să continue cu mare grijă, astfel încât să nu devină necesară o nouă oprire la nivel național, a declarat cancelarul Angela Merkel pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Numărul de noi infecții zilnice a stagnat în ultima săptămână, rata de incidență de șapte zile situându-se la aproximativ 60 de cazuri la 100.000. Miercuri, Germania a raportat 8.007 de noi infecții și 422 de decese.

„Din cauza variantelor, intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea rezulta un al treilea val”, a spus Merkel. „Așadar, trebuie să procedăm cu înțelepciune și atenție, astfel încât un al treilea val să nu necesite o nouă oprire completă în toată Germania”.

Merkel și premierii de stat din Germania, cea mai populată țară din Europa și cea mai mare economie din Europa, au convenit să extindă restricțiile pentru a reduce răspândirea coronavirusului până pe 7 martie.
Saloanele de coafură vor putea fi redeschise începând cu 1 martie, dar pragul pentru o redeschidere treptată a restului economiei vizează o rată de infecție de cel mult 35 de cazuri noi la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile.

Vaccinurile și testarea cuprinzătoare ar putea permite „o abordare mai diferențiată la nivel regional”, a spus Merkel în interviul de ziar, publicat online miercuri.

„Într-un district cu o incidență stabilă de 35, de exemplu, ar putea fi posibilă deschiderea tuturor școlilor fără a provoca distorsiuni în raport cu alte districte cu o incidență mai mare și școlile care nu sunt încă deschise”, a adăugat ea.
„O strategie inteligentă de deschidere este indisolubil legată de teste rapide cuprinzătoare, ca și cum ar fi teste gratuite”, a spus ea. „Nu pot spune exact cât va dura instalarea unui astfel de sistem. Dar va fi în martie. ”

Merkel a descris vaccinul COVID-19 al firmei anglo-suedeze AstraZeneca, pe care unii lucrători esențiali l-au refuzat, drept „un vaccin de încredere, eficient și sigur”.

„Atâta timp cât vaccinurile sunt la fel de rare pe cât sunt în acest moment, nu poți alege cu ce vrei să fii vaccinat.”

Citeste continuarea aici: Angela Merkel spune că variantele COVID riscă un al treilea val de infectări, țara trebuie să fie precaută

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata