Apple înregistrează livrări trimestriale record de smartphone-uri, Huawei este în cădere liberă

0

Livrările de smartphone-uri ale Apple Inc au crescut cu 22% până la niveluri record în al patrulea trimestru, devenind cel mai mare vânzător din lume, în timp ce livrările pentru Huawei au scăzut odată cu intrarea în vigoare a sancțiunilor SUA.
Un număr extins de modele și un nou aspect pentru gama de iPhone 12, primele dispozitive Apple cu 5G, au atins cererea reînnoită pentru upgrade-uri, în special în China.

Livrările au atins 90,1 milioane de telefoane, un record pentru orice trimestru, oferindu-i o cotă de piață globală de 23,4%, arată datele de la firma de cercetare IDC.

„În China, Apple a profitat de ocazia perfectă de a capta cota de piață a companiei Huawei la nivel înalt, când acesta din urmă nu are în esență suficientă ofertă, chiar dacă cererea pentru marcă este încă acolo”, a spus Nicole Peng, care urmărește piața smartphone-urilor din China la Canalys.

Datele provin de la Apple, care a raportat miercuri vânzări record în trimestrul de sărbători, cu venituri globale de peste 100 de miliarde de dolari pentru prima dată. Veniturile din China Mare, care include Hong Kong și Taiwan, au crescut cu 57%.
„Am avut două dintre primele trei smartphone-uri care vând în China urbană”, a declarat directorul executiv Tim Cook pentru Reuters într-un interviu, adăugând că, în special, modernizatorii au stabilit un record istoric în China.

Așa cum se întâmplă adesea în al patrulea trimestru, când lansează noi produse, Apple a ocupat primul loc de la Samsung Electronics. Firma sud-coreeană a înregistrat o creștere anuală de 6,2% la 73,9 milioane de dispozitive, oferindu-i o cotă de piață de 19,1%.

Huawei Technologies Co Ltd, în mod surprinzător, a suferit cea mai mare pierdere, livrările scăzând de la 42,4% la 32,3 milioane.

Centrala tehnologică chineză a fost lovită după ce administrația americană anterioară a înscris-o pe lista neagră din motive de securitate națională, împiedicând companiile din străinătate să-i furnizeze piese cheie, inclusiv semiconductori.

Huawei este acum în discuții în faza incipientă pentru a vinde brandurile sale premium de smartphone-uri P și Mate, au spus două persoane cu cunoștințe directe despre această problemă, o mișcare care ar putea vedea compania în cele din urmă ieșind din afacerea de fabricare a smartphone-urilor de ultimă generație. Compania a negat un astfel de plan.

Potrivit IDC, Huawei ocupă acum locul 5 în comparație cu clasamentul nr. 2 pe care îl avea doar cu două trimestre înainte. Companiile de cercetare Counterpoint și Canalys, care au publicat și ele date joi, au plasat Huawei pe locul 6, marcând prima dată în ultimii ani când a scăzut din primele cinci în clasamentul lor.

Xiaomi Corp, vânzătorul nr. 3 din China, a văzut că livrările sale cresc cu 32%, în timp ce livrările pentru Oppo de pe locul patru au crescut cu 10,7%, potrivit IDC.

Citeste continuarea Apple înregistrează livrări trimestriale record de smartphone-uri, Huawei este în cădere liberă

Citește și