AstraZeneca se așteaptă ca lansarea vaccinului COVID-19 să fie în acest an

0

AstraZeneca, producătorul britanic de medicamente care lucrează la unul dintre cei mai importanți candidați din lume la vaccinul COVID-19, a depășit joi estimările vânzărilor din trimestrul al treilea și a reiterat că așteaptă date din studiile în stadiu târziu ale vaccinului la sfârșitul acestui an.

Compania a preluat dezvoltarea potențialului vaccin COVID-19 al Universității Oxford, obținând miliarde în finanțare și semnând mai multe acorduri pentru a furniza peste trei miliarde de doze țărilor din întreaga lume.

Datele din octombrie au arătat că vaccinul, numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, produce un răspuns imun atât la adulții bătrâni, cât și la cei tineri.

AstraZeneca este de așteptat să publice așteptatul stadiul-târziu al datelor studiilor clinice în următoarele săptămâni. Se așteaptă ca Marea Britanie să înceapă lansarea unui vaccin de succes la sfârșitul lunii decembrie sau la începutul anului 2021.

În timp ce AstraZeneca continuă cu vaccinul, cererea pentru portofoliul său divers de medicamente a rămas puternică, în ciuda perturbărilor sistemelor de sănătate din cauza pandemiei.

Vânzările de produse, care exclud plățile din colaborări, au crescut cu 7%, până la 6,52 miliarde de dolari pentru cele trei luni încheiate pe 30 septembrie, pe bază de valută constantă, înaintea unui consens compilat de companie de 6,50 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, compania a raportat câștiguri de bază de 94 de cenți pe acțiune, mai mici decât așteptările analiștilor de 98 de cenți.

AstraZeneca a declarat că se așteaptă în continuare ca veniturile totale să crească cu un procent ridicat de o singură cifră până la un procentaj scăzut de două cifre, iar câștigurile de bază pe acțiune să crească cu un procent de adolescenți mijlocii până la mari.

Citeste continuarea AstraZeneca se așteaptă ca lansarea vaccinului COVID-19 să fie în acest an

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata